2017-01-20 07:54

SOCIAL


Speranţa de viaţă pentru persoanele cu HIV a ajuns la 50 de ani

 |  15:31
Speranţa de viaţă pentru persoanele cu HIV a ajuns la 50 de ani

Conform datelor oferite de Institutul Matei Balş, în România, în iunie 2011 erau înregistraţi 10.642 pacienţi diagnosticaţi cu HIV şi SIDA, cu 243 mai multe cazuri decat la finele anului 2010. Dintre noile cazuri depistate, 27% sunt tineri cu vârsta între 20-24 ani, iar 63% au contractat virusul în urma unui contact sexual neprotejat. Cu toate acestea, speranţa de viaţă pentru pacienţii cu HIV care urmează tratament continuu a ajuns la 50 de ani.

Numarul persoanelor seropozitive din Romania este în creştere în primul rând din cauza lipsei preocupării pentru prevenţie. Situaţia în ceea ce priveşte tratamentul, în cazul persoanelor depistate la timp cu HIV, afectiune cândva necruţătoare a intrat în categoria bolilor cu care astăzi se poate trăi normal mai mult timp, odată cu trecerea timpului şi a noilor descoperiri din medicină.

,,Din momentul descoperirii primelor tratamente pentru HIV şi până în prezent, speranţa de viaţă a crescut considerabil datorită investiţilor continue în cercetare şi dezvoltare. Astfel, o persoană seropozitivă, dacă urmează tratamentul fară întrerupere poate trăi şi până la 50 de ani din momentul depistării virusului. Mai mult, datorită noilor tratamente, mamele depistate cu virusul HIV au doar 3% riscuri de a naste copii seropozitivi. Dar nu trebuie să se înţeleagă că lupta cu acest virus a luat sfârşit. Momentan, boala nu poate fi vindecată, medicamentele doar menţin scăzut nivelul virusului. Eforturile noastre însă continuă, industria farmaceutică are la nivel mondial în faza de cercetare şi dezvoltare 100 de noi medicamente, care reprezintă noi speranţe pentru pacienţi.” a declarat Cristian Luţan, Director Executiv Adjunct ARPIM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image