2017-01-23 20:54


Spitalul judeţean Dâmboviţa, în pericol de a fi închis

 |  17:15
Spitalul judeţean Dâmboviţa, în pericol de a fi închis

Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, cel mai mare spital judeţean din ţară, în care anual sunt trataţi aproximativ 150.000 de pacienţi, este în pericol de a fi închis. Consiliului Judeţean nu îi este permisă accesarea unui împrumut de 26,4 milioane de euro, necesar pentru cofinanţarea mai multor proiecte, inclusiv reabilitarea unităţii medicale.

Consilierii judeţeni PSD şi PNL nu sunt de acord cu acest împrumut, susţinând că gradul de îndatorare ar fi prea mare. „Programul de reabilitare a spitalului a fost accesat în 2010, iar firma care a câştigat licitaţia administrează mai multe spitale din străinătate, inclusiv AKH din Viena. Am pornit execuţia şi ni se blochează la Consiliul Judeţean un împrumut necesar pentru cofinanţare“, a declarat Florin Popescu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

Risc mare de epidemii

Spitalul şi-a restrâns activitatea din cauză că se lucrează la reabilitarea clădirii principale şi este nevoie de asigurarea unei finanţări coerente. O parte din secţiile spitalului s-au redus la jumătate, secţia de Pediatrie e deja închisă, iar copiii între 0 şi 3 ani nu pot fi primiţi spre îngrijire. La blocul operator sunt funcţionale doar trei săli de operaţie şi se formează cozi de aşteptare. Cum secţiile spitalului sunt pe jumătate şantier, pe jumătate funcţionale, riscul de a izbucni infecţii nosocomiale este extrem de ridicat.

„Din cauză că lucrările sunt în desfăşurare, sunt utilaje care fac zgomot, este practic şantier în lucru şi ne-am restrâns activitatea. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru ca lucrările să nu se lungească şi să se realizeze cât mai repede. Există un disconfort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici. Am negociat cu cei care lucrează ca toate secţiile să funcţioneze“, a precizat, la rândul său, managerul spitalului, Lavinia Ionescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GRIG
04 Noi 2011

USLamiștii ăștia sunt o adevărată cangrenă, în dâmbovița! Au nenorocit județul, cât au fost la putere iar acum nu știu decât să blocheze tot ceea ce se face. Niște jigodii, în frunte cu Stan și cu Țuțuianu.
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală