2018-12-15 22:46


Sprijin pentru tinerii economişti

 |  18:37
Sprijin pentru tinerii economişti

Proiectul supranumit “Performanţa si excelenţa in cercetarea postdoctorală în domeniul ştiintelor economice din România” susţine de aproape doi ani excelenţa şi creativitatea în cercetarea economică, prin crearea unei generaţii, de tineri cercetători, capabilă să se integreze în cercetarea de înalt nivel din Uniunea Europeană.

Obiectivul acestui proiect este creşterea competitivităţii economiei româneşti în condiţiile unei societăţi bazate pe cunoaştere, dand posibilitatea tinerilor doctori în economie să-şi aprofundeze cercetările după finalizarea tezelor de doctorat pentru a-şi desăvârşi competenţele în domeniile lor de specializare economică.

Sunt încurajate cercetările economice de frontieră şi interdisciplinare, respectiv colaborările dintre tinerii doctori specializaţi in diferite domenii, din cadrul diverselor universităţi din România. Prin dezvoltarea unei şcoli postdoctorale de tip reţea, se urmăreşte cuprinderea în program a tinerilor doctori în economie, din toate regiunile de dezvoltare, selectaţi pe baza unor standarde ridicate.

Campusului de creaţie ASE a fost impartit in doua echipe care si-au ales ca teme de cercetare: “Studierea direcţiilor de dezvoltare a oraşelor competitive în contextul intensificării concurenţei la nivel regional” si „Dezvoltarea economică în societatea cunoaşterii”.

UAIC a ales sa meargă pe direcţia „Determinarea calităţii percepute a învăţământului superior economic din România în contextul alinierii la standardele Uniunii Europene”, iar UVT pe „Modelarea econometrică a evoluţiilor economiei româneşti”.

Atuul acestui proiect este fara doar si poate faptul ca cercetătorii postdoctorat au ocazia să se documenteze şi să stabilească relaţii cu omologii lor de la universităţi de prestigiu din U.E. (Marea Britanie, Austria, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Italia, Cehia) în cadrul stagiului obligatoriu de trei luni de mobilitate externă.

Până în prezent au fost realizate stagii de mobilitate însumând 190 de luni. Indicatori atinşi în cadrul proiectului pana la aceasta data sunt: 584 de lucrări ştiinţifice prezentate la conferinţe internaţionale, 389 de lucrări ştiinţifice publicate în reviste de prestigiu, 17 manifestări ştiinţifice organizate, 14 colecţii de working papers, 18 newsletters iar lista nu se termina aici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...