2018-12-10 08:38


SRI: Telefoanele cu sistem de operare Android, vizate de ameninţările informatice

 |  13:46
SRI: Telefoanele cu sistem de operare Android, vizate de ameninţările informatice

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a precizat că telefoanele cu sistem de operare Android sunt vizate de ameninţările informatice. De altfel, acestea sunt şi cele mai răspândite de pe piaţă.

”Programe informatice maliţioase, precum cele de control la distanţă, pot infecta dispozitivele mobile prin intermediul unor aplicaţii informatice instalate din magazine neoficiale”, a precizat SRI, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa citată a publicat mai multe sfaturi referitoare la cum se pot proteja românii atunci când folosesc Internetul.

”Prima regulă a navigatului pe Internet este să rămâi cât mai anonim posibil. Aceasta înseamnă să nu faci publice informaţiile personale (numele complet, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, parole, nume ale membrilor de familie, numere de cărţi de credit). Majoritatea oamenilor şi companiilor credibile nu îţi vor cere să le comunici astfel de date pe Internet. Gândeşte-te cu atenţie înainte de a-ţi crea o adresă de e-mail sau un nume de utilizator. Experţii web recomandă folosirea unei combinaţii de litere şi cifre şi să nu incluzi detalii care să permită identificarea sexului. Atunci când te alături comunităţilor online, precum Facebook, Twitter, trebuie să fii cât se poate de discret. Datele personale şi pozele postate în mediul virtual s-ar putea să fie folosite împotriva ta. Oricine îţi poate vizualiza profilul de pe reţelele de socializare online, pentru a culege informaţii pe care le-ar putea folosi ulterior spre a-ţi provoca diverse neplăceri”, sunt sfaturile pe care le oferă SRI. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: sri, telefon, sistem, operare, android, vizat, amenintare, informatica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...