2019-01-22 19:49


Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă. Cântăreţului i s-ar putea face traheotomie

 |  14:11
Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă. Cântăreţului i s-ar putea face traheotomie

Starea lui Gabriel Cotabiţă este în continuare gravă şi i s-ar putea face traheotomie, intervenţie prevăzută de protocoalele medicale, după şapte-zece zile în care un pacient este ventilat mecanic, potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax.

"Pacientul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă, starea lui este gravă, dar stabilă", au declarat surse medicale pentru Mediafax.

Traheotomia este o intervenţie chirurgicală care se face de urgenţă, în cazul disfuncţiei ventilatorii acute, prin obstrucţia căii respiratorii superioare, sau cu indicaţii bine precizate, în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

"Această procedură este trecută în protocoalele terapeutice şi se foloseşte în orice caz în care pacientul stă mai mult pe ventilaţie mecanică sau care urmează să stea o perioadă mai îndelungată conectat la aparate. Traheostoma se montează pentru a proteja traheea, dar şi pentru a elimina secreţiile şi se montează la şapte-zece zile după ce pacientul a fost intubat", au mai afirmat sursele citate.

Gabriel Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator.

De când a fost internat, preotul spitalului a oficiat mai multe slujbe pentru sănătatea artistului, atât singur, cât şi în prezenţa prietenilor sau familiei cântăreţului. Preotul nu a fost în salonul unde este internat Gabriel Cotabiţă, fiind într-o secţie cu multe restricţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: stare, gabriel, cotabita, este, continuare, grava, cantaret, face, traheotomie, ventilat, mecanic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...