2017-01-24 09:07


Statistică şocantă. Sinuciderile reprezintă 25% din totalul morţilor violente înregistrate în România

 |  17:09
Statistică şocantă. Sinuciderile reprezintă 25% din totalul morţilor violente înregistrate în România
Sinuciderilereprezintă circa 25 la sută din totalul morţilor violente înregistrate înRomânia, pondere aproape egală, potrivit datelor IML, cu a celor survenite înurma accidentelor rutiere, a precizat preşedintele Colegiului Psihologilor dinRomânia (CPR), prof. univ. dr. Mihai Aniţei.

Potrivit luiAniţei, cu toate că statisticile naţionale arată o creştere alarmantă acazurilor de depresie, anxietate şi a altor tulburări psihice grave, CasaNaţională de Asigurări de Sănătate (CNAS)nu decontează tratamentele depsihoterapie realizate de psihologi, ci numai pe celeale medicilorpsihiatri. În opinia preşedintelui CPR, medicii psihiatri nu aucompetenţa profesională necesară pentru a oferi şedinţe depsihoterapie."Vrem ca populaţiaşi mai ales reprezentanţii CNASsă conştientizezeimportanţaşedinţelor de psihoterapieşifaptul că un pacientcare suferă de depresie nu poate fi tratat numai cumedicamente.Pacienţii au devenit cobai ai medicilor şi ai industrieifarmaceutice", a subliniatAniţei.

Un pacientcare suferă de tulburări psihice de nivel mediu are nevoie de aproximativ 10şedinţe de psihoterapie, preţul uneia încadrându-se între 40 şi 100 de lei, amai spus Aniţei. În România există, în prezent, 1.800 de psihologi atestaţi, amai precizat preşedintele CPR.

Sinuciderearămâne o cauză majoră a morţii premature în Europa, numărul deceselor în UE,ridicându-se la peste 59.000 pe an, conform Rezoluţiei Parlamentului Europeandin februarie 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală