2018-12-15 03:21


Statuile, elementul principal în Piaţa Universităţii din 2012

 |  21:00
Statuile, elementul principal în Piaţa Universităţii din 2012

Primăria a lansat un concurs pentru amenjarea spaţiului suprateran de la Piaţa Universităţii, acolo unde momentan se efectuează lucrări pentru parcarea de 420 de locuri. Proiectul ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

Conform proiectului iniţiat de Primărie, cele patru statui, printre care şi cea a lui Mihai Viteazu, vor trebui să constituie elementul principal al pieţei. Spaţiul de deasupra parcării va avea caracter exclusiv pietonal şi va beneficia de alei, vegetaţie, sistem de iluminat, dar şi de mobilier. Conform anunţului, arhitecţii care se vor înscrie în concurs vor trebui să ia în considerare spaţiul verde, acolo unde vegetaţia înaltă trebuie să domine pentru a asigura “un microclimat favorabil pe timpul verii, dar și a atenuării prezenței vizuale a unor elemente tehnice”. În mod normal, în primăvara anului viitor, lucrările pentru parcarea de trei niveluri şi 420 de locuri ar urma să fie finalizate, atunci când se va începe şi amenjarea spaţiului pietonal. Pentru o oră de parcare, şoferii vor scoate din buzunar 0,36 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24

Mai multe imagini:
Statuile, elementul principal în Piaţa Universităţii din 2012
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
25 Aug 2011

Proiectul care va pune cel mai bine in valoare grupul statuar,va fi cel care va castiga concursul:Piata Universitatii fara cele patru statui,este de neconceput.Stati linistiti,nu le lasa Sorin Oprescu la Izvor:exilul statuilor se va sfarsi curand!
Random imageUltimele stiri


loading...