2019-02-22 12:22


Statul ar putea acorda SNR sau TVR o licenţă de televiziune digitală

 |  19:33
Statul ar putea acorda SNR sau TVR  o licenţă de televiziune digitală

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale(MCSI) va prezenta, în următoarele două-trei luni, o nouă strategie de trecerela televiziunea digitală, care se va sincroniza şi cu deciziile ConsiliuluiEuropei în acest domeniu, a declarat, ieri, ministrul Valerian Vreme. "Existăîn minister un departament care se ocupă de întocmirea acestei strategii",a adăugat Vreme, citat de Mediafax. Întrebat despre modul cum va proceda MCSIîn privinţa alocării unei licenţe către o entitate controlată de stat, Vreme aspus că sunt analizate "plusurile şi minusurile" mai multor variante."Există posibilitatea ca Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR)sau Societatea Română de Televiziune să primească spre utilizare o astfel delicenţă tv. Când strategia din domeniu va fi finalizată, vom şti cum vomproceda în următorii ani", a spus ministrul. Anterior, ministrul a declaratcă MCSI intenţionează să acorde unei entităţi controlate de stat una dintrecele două licenţe de televiziune digitală, care va fi operată de SNR. "Fărăo licenţă de televiziune digitală, SNR va avea mari probleme în viitor.Practic, cu ajutorul viitoarei licenţe pe care o va opera, societatea nu va maifi obligată să dea afară din personal, cel puţin în următorii doi-trei ani, încondiţiile în care, în urma a două procese de audit, a reieşit că aproape 750de salariaţi ar trebui disponibilizaţi", a spus, recent, Valerian Vreme.

Prin HG 833/2010, Executivul a decis în luna august să amânecu trei ani, până la 1 ianuarie 2015, data încetării transmisiei analogice deteleviziune, decizia fiind justificată prin scutirea cetăţenilor de a-şiachiziţiona noi echipamente în perioadă de criză şi asigurarea unui termenrezonabil de adaptare pentru operatori.

Iniţial, România s-a angajat în faţa UE să finalizezeprocesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră până la 1 ianuarie2012. De asemenea, adoptarea HG 833/2010 a obligat Autoritatea Naţională pentruAdministrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să anuleze licitaţia pecare o demarase pentru a acorda primele două licenţe de tv digitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...