2017-01-21 21:47

SOCIAL


Statutul profesional al medicului expert al asigurărilor sociale

 |  13:51
Statutul profesional al medicului expert al asigurărilor sociale

Senatorii au aprobat o propunere legislativă care reglementează statutul profesional al medicului expert al asigurărilor sociale.

Potrivit proiectului legislativ, funcţia de medic expert al asigurărilor sociale poate fi exercitată numai de medici specialişti sau primari în expertiza medicală şi recuperarea capacităţii de muncă, cu drept de liberă practică şi înscrişi în Colegiul Medicilor din România.

În textul adoptat de senatori se mai arată că expertiza medicală în recuperarea capacităţii de muncă este o specialitate clinică de sinteză, care realizează un diagnostic clinic complet.

În expunerea de motive a textului de lege se arată că modificarea legislaţiei privitoare la pensii de invaliditate, la persoanele cu handicap şi a altor forme de protecţie socială "creşte responsabilitatea medicului specialist în expertiză şi recuperarea capacităţii de muncă".

"Pentru a fi bine pregătiţi şi informaţi, medicii experţi au nevoie de un acces continuu şi obligatoriu la literatura de specialitate, manifestări ştiinţifice sau alte forme de perfecţionare profesională. De asemenea, prin specificul muncii lor, medicii experţi, asemenea celorlalte categorii de medici sunt expuşi riscului efectelor contaminării cu diferiţi agenţi patogeni din contactul cu pacienţii. De aceea, pentru a le stabili drepturile şi obligaţiile ce decurg din practicarea profesiunii de medic expert, este nevoie de o lege care să reglementeze statutul acestora", susţin iniţiatorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image