2018-11-19 13:32


„Stop ilegalităţilor de la UMF Carol Davila!”. Candidaţii şi părinţii cer publicarea grilelor şi baremului de la examenul la medicină

 |  14:58
„Stop ilegalităţilor de la UMF Carol Davila!”. Candidaţii şi părinţii cer publicarea grilelor şi baremului de la examenul la medicină

Negura învăluie examenul de admitere la medicină de anul acesta. Candidaţii şi părinţii lor se luptă să facă lumină în jurul celor 10 grile şi răspunsuri pe care ei le consideră greşite şi care sunt calificate strict secrete de mai marii de la UMF „Carol Davila”. Ce ascunde UMF „Carol Davila”? De ce nu publică toate grilele de la examenul la medicină şi baremul aferent acestora? Părinţii candidaţilor continuă războiul cu morile de vânt de la UMF „Carol Davila” şi ministerele care ar putea elucida misterul de la medicină.

PUTEREA toate grilele de la examenul la medicină şi baremul aferent acestora. Au trecut două zile de când am făcut solicitarea către UMF „Carol Davila” şi nu am primit nici un răspuns.

Părinţii vor dreptate şi au cerut, miercuri, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, “stoparea ilegalităţilor de la UMF <>”. Mesajul lor, pe care îl redăm intregral mai jos, are ca punct de plecare .

“Domnului ministru REMUS PRICOPIE,

Cu deosebit respect vă supun atenţiei articolul de presă sub titlul PĂRINŢII VOR DOAR ADEVĂRUL publicat în cotidianul PUTEREA, deoarece sintetizează extrem de bine drama a mii de părinţi şi copii batjocoriţi într-un mod incalificabil de către UMF CAROL DAVILA.

Vă solicit să luaţi de urgenţă măsurile legale conform responsabilităţilor stabilite prin lege.

Solicit de urgenţă anchetarea tuturor aspectelor semnalate public, publicarea în termen de 24 de ore a grilei de întrebări, a rezultatelor corecte şi a justificării riguroase a fiecărui răspuns corect, precum şi stabilirea unei comisii ştiinţifice de verificare, formată din specialişti de la alte facultăţi de medicină din ţară care să stabilească dacă întrebările respectă strict şi riguros tematica de examen.

Solicit de urgenţă verificarea modului în care întrebările recunoscute a fi greşite de către UMF NU AU FOST ANULATE, având ca efect creearea unei ierarhii eronate şi ilegale.

Solicit de urgenţă, având în vedere declaraţiile publice a domnului ministru Costoiu care a susţinut public ca toate procedurile au fost respectate, să publicaţi  raportul comisiei care a verificat aceste aspecte. Menţionez că am motive serioase să susţin că acest examen a fost ilegal organizat, şi consider părtinitoare declaraţiile domnului ministru Costoiu care a luat făţiş apărarea celor ce au organizat examenul UMF.

Solicit  să-mi comunicaţi de urgenţă dacă între domnul ministru Costoiu şi UMF CAROL DAVILA au existat relaţii contractuale, de pe urma cărora domnul Costoiu a avut beneficii financiare.

Vă solicit să interveniţi de urgenţă  şi să luaţi măsuri imediate, conform responsabilităţilor şi obligaţiilor izvorâte din legea 1/2011 şi Hotărârea nr. 185/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Mii de oameni aşteaptă asta.

Orice întârziere poate avea efecte legale nedorite conducând la multiplicarea încălcărilor deja existente”, se arată în mesajul trimis ministrului Educaţiei de către Emil Apostol, tatăl unui candidat la medicină.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-08-02

TAGURI: examen, medicină, grile, barem, publica, umf, carol, davila, stop, ilegalitati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGE
31 Iul 2013

Doar prin intermediul justiției se pot obține grilele și baremul de corectare; oricum, o acțiune în justiție va anula admiterea (punctarea unei întrebări de 2 ori, cu 2 puncte, la unii da, iar la alții nu), redactarea subiectelor de către o singura persoana pentru fiecare materie, încălcări în aplicarea regulamentului de admitere; restul interpelări, scrisori publice, etc sunt prostii și pierdere de vreme; nu va răspunde nimeni la nici o întrebare.
MIHAELA
01 Aug 2013

Nu se doreste neaparat un raspuns. Se asteapta doar fapte! Responsabilii sa repare greselile semnalate de candidati, dupa desfasurarea probelor de examen, astfel incat pe 2 august acestia sa constate ca s-a facut dreptate.
ANA
01 Aug 2013

Cred ca impotriva neregulilor de la admitere, a metodologiei defectuoase de organizare a admiterii, a lipsei de transparenta de care da dovada UMF, ar trebui sa ia atitudine si cei declarati admisi. O actiune in instanta prin care se cere anularea admiterii, tinand cont de probele ce se aduna, i-ar afecta intr-un mod neplacut si pe ei. Dar la noi, daca iti vezi sacii in car, continuarea, ori ignora, ori improasca.
APOSTOL EMIL
01 Aug 2013

Probabil ca vom cere anularea in instanta, deocamdata incercam sa-i determinam pe cei care au gresit sa-si indrepte greseala...inca am speranta ca traim intr-o tara normala la cap!!
UN CANDIDAT
01 Aug 2013

Felicitari celor care au curajul sa se lupte cu mafia si impostura universitara ! A voastra este PUTEREA !
CRISTINA
01 Aug 2013

discutarea grilelor intr-un colectiv de specialisti ar putea aduce in lumina multe ambiguitati de formulare menite parca sa fie corect interpretate doar de cei care au fost avizati intr-un fel sau altul,sau de cei care au ghicit din intamplare raspunsurile ca la loterie.Cert este ca sunt multe greseli chiar in grilele propuse pentru pregatirea elevilor ,greseli inacceptabile de continut stiintific,pe care le recunosc si elevii.Asteptam o mai serioasa abordare si intelegand ca numai cine nu munceste nu greseste,o recunoastere a greselilor....pentru a putea ierta pe jumatate bataia de joc fata de copiii care traiesc cu speranta ca pentru a reusi e suficient efortul sustinut si inteligenta
MARIUS
03 Aug 2013

Domnule Apostol, Dati-mi un link, o adresa, un numar de telefon ceva. As dori sa ma alatur demersului Dvs, S-au publicat listele celor admisi la taxa si sunt iarasi o serie de chestii ciudate. Ultimul copil admis la taxa, este pe locul 250, dar in lista initiala de respinsi este pe locul 161 (cifrele sunt din memorie). Normal ar fi trebuit sa fie pe locul 161. Cine sunt cei in jur de 90 de admisi din fata acestui copil ?
MARIA PROFESOR
08 Aug 2013

Pentru Mariusi:in lista oficiala respinsii sunt in ordine alfabetica, iar in lista amisilor la taxa, firesc in ordinea descrescatoare mediilor.
T
02 Noi 2013

Nu au fost decat 2 grile gresite. Am intrat anul acesta la buget, am fost la admitere. Niciunul dintre colegii mei de serie nu a gasit vreo grila gresita. Acceptati faptul ca dati de mancare unor copii la fel de prosti ca euglena verde si nu mai faceti gura mare! Si da, le doresc copiilor vostri sa fie anul I inca cativa ani de acum incolo! (asta pentru cei care au intrat pe locurile suplimentate)
Random imageUltimele stiri


loading...