2017-01-21 04:04

SOCIAL


Străinii sar la gâtul lui Oprescu

 |  21:00
Străinii sar la gâtul lui Oprescu

Mai multe ONG-uri din străinătate dedicate salvării animalelor au luat atitudine ieri, cu doar două zile înainte ca judecătorii Curţii Constituţionale să decidă dacă Legea eutanasierii câinilor fără stăpân adoptată de Parlament este legală sau nu. Primarul Sorin Oprescu a primit deja mai multe mesaje, printre care unul de la o producătoare de filme din Germania, Claudia Buthenhoff-Duffy. Susţinătorii maidanezilor ar prefera ca problema să fie rezolvată după metoda americanilor.

Cei aproximativ 40.000 de maidanezi de pe străzile Capitalei ar urma să îşi afle soarta miercuri, când Curtea Constituţională se va reuni în acest sens, chiar dacă luna trecută oficiali ai Primăriei Generale au transmis că se va apela la soluţia sterilizării. „Au trecut deja opt luni de când o ştire a şocat întreaga lume (n.r. - cazul de la Botoşani, unde câini fără stăpâni au fost ucişi în masă), iar problema a fost soluţionată printr-o farsă de proces. Sperăm ca dumneavoastră, domnule Sorin, să arătaţi că ţara dumnevoastră progresează. Turismul va avea de suferit”, susţine Anna Williams, o iubitoare de câini din Anglia, completată de Claudia Buthenhoff-Duffy, o producătoare de film din Germania. „Vă rog să fiţi atent la decizia Curţii pentru că e în interesul nostru. Voi face un film despre situaţia animalelor din Europa, în special despre România”, afirmă nemţoaica.

Miting în faţa CC

Iubitori de animale din tot Bucureştiul se vor aduna miercuri dimineaţă în faţa Curţii Constituţionale pentru un miting chiar dacă, susţin aceştia, şansele pentru ca legea să se întoarcă în Parlament sunt foarte mici. „Sunt foarte multe elemente neconstituţionale, dar dacă nu s-au împiedicat ei de pensii, nu văd cum ar putea să o facă în faţa maidanezilor. Vom fi acolo pentru a trage un semnal de alarmă”, spune Marcela Pîsla, preşedintele Asociaţiei „Cuţu-Cuţu”. Acţiunea va avea loc între orele 8.00 şi 13.00 la sediul instituţiei de pe Calea 13 Septembrie, fiind aşteptate aproximativ 300 de persoane.

Propunerea ONG-urilor

În încercarea de a proteja patrupedele, ONG-urile susţin că soluţiile din lege nu vor rezolva în nici un fel problema câinilor comunitari. „Se va întâmpla ca şi până acum. Mulţi bani vor ajunge la partidele politice pentru campaniile electorale. Soluţiile din actuala lege nu vor ajuta în nici un fel. Trebuie rezolvată problema abandonului. Acolo trebuie intervenit. Degeaba ucizi, dacă nu educi”, a adăugat reprezentanta „Cuţu-Cuţu”. Conform acesteia, cea mai bună soluţie ar fi ca legea să fie adaptată după cea americană. „Acolo, câinii trebuie sterilizaţi în maximum 6 luni, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie plătită o taxă de 25 de dolari”, a mai spus Marcela Pîsla.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: curtea constitutionala, lege, animale, caini, eutanasiere, Marcela pislaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VANATORU
10 Ian 2012

la fel ne dadeau lectii si despre tigani, odata ce acestia i-au "vizitat", si-au schimbat parerea
PARAIPAN
10 Ian 2012

sa nu uitam ca pe vremea lu ceausescu se gaseau diverse articole de marochinarie executate din pieile acestor caini. ar fi bine si acum sa dam de lucru unei astfel de industrii. sa nu mai vorbim de koreeni care considera cainii o delicatesa
SILE
10 Ian 2012

nu inteleg de ce tot sar atatia la gatul lui oprescu, ca de bine de rau a facut ceva.
ANDREEA
10 Ian 2012

atata sariti la gatul lui oprescu, face si el ce poate, ce aveti cu el saracu, se descurca si el cum poate, mai usor...cu el
GABI64
10 Ian 2012

nu mai sariti atata la gatul lui oprescu, ca de bine de rau a mai facut cate ceva pentru noi, fata de altii.bravooo oprescu.
CARLA
10 Ian 2012

pai ce sa faca si ei decat sa sara la gatul lui, ca altceva nu fac, oricum a facut destule lucruri bune ca sa zicem asa, nu e dracu atata de negru.
NELI
10 Ian 2012

oprescu de bine de rau a mai facut cate ceva pentru noi, asa ca nu ar trebui sa ii sariti atata in cap.
CRISTINA
10 Ian 2012

nu mai sariti atata la gatul lui oprescu, ca a facut si lucruri bune, dar na strainii ce sa faca si ei...
ANDU
10 Ian 2012

nu mai sariti atata la gatul lui oprescu, ca de bine de rau fata de alti a facut lucruri bune..
SILV25
10 Ian 2012

oprescu spre deosebire de alti macar a mai facut cate ceva pentru noi, asa ca nu il mai atacati atata ca il atacati aiurea.
DELIA
10 Ian 2012

atata sar la gatul lui oprescu, de bine de rau a mai facut ceva pentru noi.
DELIA
10 Ian 2012

ce sa faca si strainii astia decat sa sara la gatul lui oprescu, dar dupa parerea mea oprescu a facut totusi ceva.
ANDRE
10 Ian 2012

nu mai saritii atata la gatul lui oprescu, ca a facut destule lucruri bune, de ce le vedeti doar pe alea nasoale????
CLAUDIU
10 Ian 2012

nu mai sariti atata la gatul lui oprescu, ca de bine de rau a facut ceva pentru capitala.
DEDIU COSMIN
10 Ian 2012

ba, postacule, nu te-ai saturat sa stai numai pe articolul asta si sa adaugi comentarii in nestire? Limbistule, sper ca te plateste bine doftorul...
MARIO
10 Ian 2012

oprescu cu tampeniile lui de bine de rau a mai facut cate ceva, sa fim sinceri.
GABI
10 Ian 2012

atata sar strainii la gatul lui oprescu, ce se baga ei ca nu inteleg, sa stea in banca lor.
MRUXANDRA
11 Ian 2012

Propun ca reprezentantii respectivelor ong-uri straine sa ia cainii la ei in tara si sa aiba ei grija de ei..Nu mi se pare normal ca intr-o capitala europeana sa nu poti merge pe strada din cauza haitelor de caini care stau si pandesc la coltul strazii..Iubesc animalele, insa asa nu se mai poate
BRANDU
11 Ian 2012

Oprescu ar trebui sa fie constient ca problema ainilor maidanezi trebuie rezolvata..Degeaba vin x ong-uri straine si comenteaza, problema nu este la ei in tara ci la noi..noi traim cu acesti caini pe strazi..De la inceput am sustinut si sustin in continuare legea PDL
CLAUDIA
11 Ian 2012

legea a fost deja aprobata..oprescu nu trebuie decat s-o aplice..si punct!
TEODOR
11 Ian 2012

Aceste ONG-uri din strainatate nu stiu nimic despre Sorin Oprescu si despre consilierii bucuresteni!Asa ca,mai bine ar tacea !Nu ar fi rau sa ajute Bucurestiul cu niste adoptii internationale de caini!
ARES
11 Ian 2012

Acesti straini vorbesc dupa ureche!Au auzit ceva de Botosani,dar nu stiu ca spre onoarea sa, Sorin Oprescu este un vajnic opozant al ideii de eutanasiere.Mai documentati-va dragi europeni!Cat despre turism, e treaba Elenei Udrea,care se tot lauda cu realizari numai de ea stiute!Deh,a rodit frunza carpatina!:)))

Adauga un comentariu

Random image