2018-12-19 04:11


Străpungerea A1-A2, discutată din nou în CGMB

 |  17:54
Străpungerea A1-A2, discutată din nou în CGMB

După ce Planul Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel - autostrada Bucureşti – Piteşti (numit iniţial străpungerea A1-A2) a fost respins în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 27 iulie, acesta revine pe ordinea de zi a Consiliului din 31 august 2011.

Proiectul a fost contestat de ONG-uri şi de locuitorii care urmau să fie expropriaţi. Principalele dezavantaje sunt costurile uriaşe din cauza exproprierilor consistente şi fluxul uriaş de maşini adus din autostrada Piteşti - Bucureşti în centrul oraşului prin Splaiul Independenţei. Maşinile care vin din A1 şi merg în autostrada Bucureşti - Constanţa sunt, practic, invitate să tranziteze centrul Bucureştiului pe Splaiul Independenţei. Proiectul contravine principiului elementar de circulaţie, adoptat încă din anii ’70 de oraşele europene, conform căruia traversarea de către automobile a centrelor oraşelor trebuie descurajată, nu încurajată.

O altă problemă rămasă nerezolvată este cea a traficului pentru locuitorii din zona Drumul Taberei - Militari. Soluţia mult mai ieftină a fluidizării traficului din aceste cartiere ar fi conectarea lor cu Şoseaua de centură.

Primăria Capitalei nu a putut să indice un cost aproximativ, nici să prezinte o situaţie exactă a imobilelor şi terenurilor care urmează a fi expropriate, însă s-a vehiculat un cost de 150 milioane de euro.

Concesionarea RADET

Consilierii vor mai dezbate, mâine, studiul de oportunitate privind gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică. Dacă va fi votat, va putea permite concesionarea serviciilor RADET către un operator privat, la fel ca în cazul Apa Nova. În studiu se prevede şi reducerea personalului RADET, de la 4.300 la 2.500 de persoane la sfârşitul lui 2014. În plus, preţul gigacaloriei pentru populaţie ar urma să crească, în câţiva ani, la 248 de lei (TVA inclusă).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
30 Aug 2011

Proprietarii ,sprijiniti din greu de ONG-uri se vor opune sistematic acestei propuneri a lui Sorin Oprescu!Iar motivul e unul cat se poate de "pamantean":s-a schimbat legea exproprierilor,si nu mai pot obtine acelesi "scoruri" ca la Basarab!Asa ca trag de timp,poate dupa 2012 se va schimba legea!
Random imageUltimele stiri


loading...