2017-01-21 04:11

SOCIAL


Strategia energetică a Capitalei, în şedinţă de Consiliu

 |  14:09
Strategia energetică a Capitalei, în şedinţă de Consiliu

Strategia energetică a Capitalei, care prevede, printre altele, concesionarea serviciului de furnizare a energiei termice şi construirea de surse nepoluante, se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Strategia vizează neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pentru producerea de energie termică din 2020 şi reducerea emisiilor generate de transport cu 50% până în 2020. Fundamentală este, astfel, construirea de surse de producere neutre din punct de vedere al emisiei de dioxid de carbon. În 2020, aproximativ 40% din valoarea totală a cererii în 2020 ar urma să fie asigurată de la sistemele de încălzire solară, 20% - din facilităţile de transformare a deşeurilor în energie şi tot 20% - de la centralele de cogenerare descentralizate, pe bază de bio-combustibil, potrivit strategiei edililor.

În privinţa subvenţiei generalizate aplicată tarifului la energia termică, aceasta este înlocuită, conform strategiei, cu o schema de subvenţii acordate pe criterii sociale. Tariful gigacaloriei subvenţionate pentru consumatorii casnici din Bucureşti este, în prezent, de 170 de lei. Fără subvenţie, bucureştenii ar trebui să plătească gigacaloria la preţul de productie, respectiv 318 lei cu TVA. Din acest preţ, 60% este tariful perceput de producătorul ELCEN, iar restul, cel al RADET, prin intermediul căreia apa caldă şi căldura ajung în apartamente.

Edilii au pus deja în practică, pentru acest sezon rece, acordarea subventiilor in functie de venituri. Astfel, la inceputul lui octombrie, primarul general Sorin Oprescu a anunţat că doar 2.800 de bucureşteni, identificaţi de municipalitate că au venituri nete de 1.500 de lei pe lună pe membru de familie, vor plăti tariful nesubventţionat al gigacaloriei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

TAGURI: strategie, CGMB, Oprescu, ELCEN, energetic, subventie, gigacalorieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
19 Dec 2011

Cifra de 2800 de bucuresteni de care vorbeste Sorin Oprescu are o explicatie:foarte multi din oamenii cu bani din Bucuresti s-au mutat in judetele invecinate(Ilfov in special).
DRAGOS
19 Dec 2011

Imbecila strategie energetică a lui Oprescu este ca bucureştenii să plătească de în această iarnă, două ori mai mult la căldură ca el sa-si umple buzunarele inainte campanie. oprescu e un hot, un minicinos si nu are nici o strategie viabila pentru capitala!
FLORESCU
19 Dec 2011

La cat de incompetent este Oprescu sigur o sa intarzie si inaugurarea, cel mai bun lucru care l-ar putea face ar fi sa-si dea demisia. Si pe langa inaugureaza proiectul altora.
SOFIA
19 Dec 2011

Adica dupa Oprescu ar trebui sa platim in aceasta iarna, de doua ori mai mult la caldura.

Adauga un comentariu

Random image