2017-01-18 03:52

SOCIAL


Studenţii acceptă joburi istovitoare sau “deocheate” pentru a-şi rotunji veniturile

 |  17:58
Studenţii acceptă joburi istovitoare sau “deocheate” pentru a-şi rotunji veniturile

Facultatea e grea.Asta o ştim cu toţii. Examene, seminarii, restanţe, toate acestea intră înexperienţa facultăţii. Totuşi, mai este ceva care a existat dintotdeauna, doarcă în ultimii ani a căpătat noi dimensiuni - săraciastudentului de rând. Mulţi studenţi din ziua de astăzi caută diverse locuri demuncă, dar majoritatea sunt respinşi pe motivul lipsei de experienţă. Ce îirămâne unui student care trebuie să se întreţină singur? Mai jos este o listăcu joburile cele mai accesibile studenţilor din ziua de azi.

Angajat la fast-food

Cu siguranţă nu este prima variantă a nimănui. Turelelungi şi salariile mici nu sunt motive bune pentru studentul falit să seangajeze în diverse localuri de fast-food din campusurile studenţeşti. Mai mult,„agăţatul” nu prea funcţionează, când singura întrebare pusă clientului este„cu usturoi sau fără”. Cu toate acestea, restaurantele fast-food rămânangajatorii fideli ai studenţilor.

Angajat la cazino

De câţiva ani, cazinourile au evoluat de la locuriexclusive pentru oamenii cu bani, la locuri de pierzanie pentru oricine cupatima jocurilor de noroc. Astfel, acestea au împânzit oraşele ţării, nici uncartier fiind complet fără cazinoul său, aflat, de regulă, la parterulblocurilor. Având în vedere această expansiune, proprietarii au început să angajezeşi studenţi, pentru joburi diverse. De la un simplu operator sau chelner, pânăla manager sau administrator de sală, cazinourile au sărit în ajutorultinerilor dornici să facă bani. Singurul impediment sunt turele, ocazionalinfernale, de 12 sau 24 de ore, care lasă puţin loc învăţatului sau mersului lacursuri. Totuşi, salariile sunt pe măsură. Un operator va câştiga un minim de 1.400de lei pe lună, la care se adaugă şi „şpaga” lăsată de clienţi, aceastaridicându-se la nivelul miilor de lei pe lună.

Animatoare în club

O variantă viabilă pentru toate tinerele frumoase,animaţia în cluburi poate aduce venituri frumuşele în buzunarul oricăreistudente dornice să danseze în unul din zecile de cluburi din Capitală, saualte centre universitare din ţară. Cu siguranţă nu e un job cu care să te lauzila mama şi la tata, însă animaţia a devenit o adevărată rampă de lansare înlumea mondenă din ziua de azi, diverse noi „vedete” fiind descoperite dansândpe cub în fiecare seară. În medie, o seară de animaţie poate aduce între 150 şi250 de lei pentru 6 ore de dans. Dacă studenta este un pic mai dezinvoltă şiacceptă să danseze topless, remuneraţia poate ajunge şi până la 400 de lei penoapte. În ciuda modului negativ în care sunt privite animatoarele, tot maimulte tinere se orientează spre acest job pentru a-şi mai rotunji veniturile.

Videochat

Cel mai la modă job al momentului pentru studenţiidornici de câştiguri rapide şi consistente este videochatul, cu condiţia caprotagoniştii să nu fie timizi. Atât pentru femei şi bărbaţi, cât şi pentrucupluri, atât hetero cât şi homosexuale, videochatul poate aduce câştiguri demii de euro celor dispuşi să se dezbrace pe internet. Deşi patronii de astfelde studiouri garantează că transmisia video nu poate fi vizionată deutilizatorii de internet din România, nu există nici o garanţie că nu te vavedea un coleg de facultate, un profesor, sau cine ştie, până şi părinţii. Totuşi,cu riscul să te vadă familia şi prietenii „la muncă”, câştigurile mari atragtot mai mulţi tineri dezinvolţi de această profesie mai „liberală”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image