2017-01-22 05:43

SOCIAL


Studenţii acuză Ministerul Educaţiei de manipulare şi ignoranţă

 |  18:59
Studenţii acuză Ministerul Educaţiei de manipulare şi ignoranţă
AlianţaNaţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) acuză MinisterulEducaţiei de manipulare şi igoranţă în problema reprezentării lor în consiliilede administraţie ale universităţilor şi la decizia de alegere a rectorilor.

ReacţiaANOSR vine după ce reprezentanţii ministeruluile-au recomandatstudenţilor din Galaţi, care au organizat în 17 februarie o manifestaţie deprotest,să citească Legea educaţiei.

"Estelimpede că studenţii au o reprezentare minimală de 25%, rămânând la latitudineafiecărei universităţi ca numărul acestora să fie mai mare", au afirmatreprezentanţii ministerului.

Studenţiiconsideră că "este inadmisibil ca ministerul să răspundă în acest mod,prefăcându-se că a uitat despre problema reală semnalată".

Înplus, ANOSR solicită ministeruluisă răspundă publicla întrebăriledacă studenţii mai au 25%în decizia modalităţii de desemnare a rectoruluişi în consiliul de administraţie. În opinia lor, conform noii Legi a educaţiei,puterea studenţilor nu reprezintă 25% din totalul celor care votează şi abiadacă depăşeşte 5% în anumite universităţi.

Înprivinţa modalităţii de alegere a rectorului, ANOSR oferă dreptexempluUniversitatea de Vest din Timişoara, unde, cu790 profesorititulari şi38 studenţi reprezentanţi, puterea de vot a acestora din urmăeste de doar 4,6%. Cazuri similare ar fi Universitatea „A.I. Cuza“ din Iaşi(823 profesori titulari, 75 studenţi reprezentanţi, 8.35% puterea de vot astudenţilor) şi Universitatea Tehnică dinCluj (707 profesori titulari ,40 studenţi reprezentanţi, 5,35% puterea de vot a studenţilor).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image