2018-12-15 21:28


Studenţii: Funeriu ne dispreţuieşte

 |  19:53
Studenţii: Funeriu ne dispreţuieşte

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, “manifestă un real dispreţ faţă de studenţi” întrucât, după aproximativ cinci luni de discuţii şi dezbateri “amână fără motiv adoptarea statutului studentului”, spun reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). “ANOSR a încercat de nenumărate ori prin abordări constructive ca studenţii din România să beneficieze de un Statut al lor, pe baza căruia să îşi apere drepturile. Am argumentat necesitatea Statutului inclusiv prin faptul că, în această perioadă, în universităţi au loc modificări de regulamente interne după adoptarea noii legi a educaţiei şi că o neadoptare la timp a acestui document va genera ca drepturile studenţilor să nu fie explicit incluse în reglementările locale aşa cum ar trebui.(...) Constatăm cu dezamăgire şi indignare că, înca o dată, vorbele domnului ministru nu coincid cu acţiunile sale”, au precizat reprezentanţii ANOSR.

În urmă cu o săptămână, studenţii i-au cerut ministrului Educaţiei majorarea subvenţiei la cazarea în cămine, însă demnitarul a spus că acest lucru nu este posibil, pentru că nu sunt bani, au declarat ANOSR. O altă problemă la care studenţii au cerut soluţii din partea ministerului este cea legată de anumite taxe ce ar fi percepute ilegal de universităţi pentru cazarea în cămine, cum ar fi cea de rulment. “Cei de la minister ne-au spus să dăm în judecată universităţile care practică taxe ilegale”, afirmă cei de la ANOSR. Studenţii mai spun că nu au primit un răspuns favorabil din partea ministerului nici în ceea ce priveşte cantinele. În opinia lor, acestea sunt insuficiente, iar unele universităţi nu au deloc o astfel de unitate.

Potrivit ANOSR, instituţiile de învăţământ superior care nu au cantină sunt Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Univiversitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucureşti, Universitatea "George Bacovia" din Bacău, Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, Universitatea Arte "George Enescu" din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...