2018-11-14 08:59


STUDIU. București este orașul cu cel mai AGLOMERAT trafic din EUROPA. Ce loc ocupă Capitala la nivel mondial

 |  12:16
STUDIU. București este orașul cu cel mai AGLOMERAT trafic din EUROPA. Ce loc ocupă Capitala la nivel mondial

Nouă zile pe an - este timpul pe care îl petrec șoferii blocați în trafic în București, cel mai aglomerat oraș din Europa din cauza infrastucturii deficitare și a numărului uriaș de mașini, potrivit agenției spaniole EFE, preluată de Agerpres.

Este rezultatul unui studiu realizat de fabricantul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom, care plasează capitala României pe primul loc al celor mai aglomerate orașe din Europa și pe locul cinci la nivel mondial.

Clasificarea realizată cu ajutorul datelor culese de dispozitivele GPS arată că în orele de vârf este nevoie de 50 de minute în plus pentru a parcurge aceeași distanță în condițiile unui trafic fluid.

"Orașul este lipsit de o rețea de drumuri de centură care să evite ambuteiajele, fapt ce obligă tranzitarea vehiculelor prin capitală", a declarat, pentru EFE, Catiușa Ivanov, jurnalist specializat pe teme municipale. Pe de altă parte, lipsa parcărilor face ca benzile principalelor artere să fie ocupate de mașinile staționate, îngreunând și mai mult traficul.

În general bucureștenii petrec în medie 57 de minute pe zi blocați în trafic. Ținând cont de o utilizare în medie a mașinii de 229 de zile pe an, locuitorii capitalei petrec echivalentul a 9 zile pe an blocați în ambuteiaje. În orele de vârf, timpul necesar pentru parcurgerea unui anumit traseu este aproape dublu față de perioadele de circulație redusă.

La 2,1 milioane de locuitori ai Bucureștiului, deși se estimează că numărul real este de 2,6 milioane de persoane, sunt înregistrate 1,3 milioane de vehicule. O cifră care nu încetează să crească: în primele patru luni ale anului 2017, numărul mașinilor a crescut cu peste 30.000 de unități.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-18

TAGURI: bucuresti, trafic, tom tom, gps, trafic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...