2017-01-22 10:11

SOCIAL


Studiu GfK. Românii pun preţ pe sănătate, dar nu sunt dispuşi să plătească

 |  20:02
Studiu GfK. Românii pun preţ pe sănătate, dar nu sunt dispuşi să plătească

Românii sunt preocupați de sănătate: 75% spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos, arată un studiu realizat de GfK, la solicitarea unei firme de asigurări. România este pe ultimul loc în Europa în privința asigurărilor medicale de sănătate. În timp ce cheltuiala medie cu asigurările private de sănătate în Europa era, în 2014, de 203 euro/persoană, iar în România aceasta era de numai 0,4 euro/persoană. Datele ultimilor ani nu indică progrese.

Înainte de a se lansa pe piaţa asigurărilor medicale, UNIQA Asigurări a comandat un studiu, care a fost realizat de GfK. Potrivit datelor, românii sunt conştienţi că sănătatea lor este foarte importantă, dar nu sunt dispuţi să se înhame la plata unor poliţe de asigurare private. 75% dintre ei susţin că sănătatea lor este preţioasă, dar numai 48% caută servicii şi produse adecvate. Datele studiului arată că România este pe ultimul loc în Europa în privința asigurărilor medicale de sănătate private. Cheltuiala medie cu asigurările private de sănătate în Europa era, în 2014, de 203 euro/persoană, iar în România aceasta era de numai 0,4 euro/persoană. Datele ultimilor ani nu indică progrese, spun reprezentanţii UNIQA Asigurări care a comandat studiul. ”Piața asigurărilor private de sănătate se află încă la un nivel foarte redus în România. Estimăm o creștere anuală de 20%-30% în viitor, bazată pe nevoia românilor de a beneficia de servicii medicale de calitate la prețuri accesibile”, spune Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări. Firma a lansat un produs nou de asigurare privată de sănătate, iMED, care include o consultaţie de nutriţie şi o şedinţă cu un antrenor personal de fitness.

Studiul arată că sănătatea este percepută ca o cauză de stres și ca un motiv de grijă pentru 32% dintre români. Sănătatea este clasată pe locul 2 într-o ierarhie de 15 potențiale cauze de stres. Informațiile fac parte din GfK Consumer Lifestyle, un studiu sindicalizat despre valorile personale și stilul de viață al românilor care locuiesc la orașe. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.028 respondenți, reprezentativ pentru populația urbană peste 15 ani.

Produsul Dental, perla asigurărilor

Asigurările stomatologice au fost concepute în trei pachete. Poliţele de asigurare au costuri fixe şi nu se modifică în funcţie de vârstă. Acestea încep de la 50 de lei, continuă cu cel de 65 de lei, iar cel de 75 de lei pe lună este cea mai scumpă poliţă. Partenerul stomatologic este reţeaua Just Smile. Toate cele trei pachete conţin o consultaţie stomatologică completă anuală şi două radiografii dentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: studiu, gfk, romani, sanatateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image