2018-12-11 06:44


Subiecte cu texte luate de pe internet

 |  21:00
Subiecte cu texte luate de pe internet

Aproximativ 19.500 de tineri din toată ţara au susţinut, ieri, concursul pentru un post de suplinitor.Pentru a prinde un loc, candidaţii trebuie să obţină la acest concurs minimum nota 5.

„A fost mult mai greu decât în iulie la titularizare. Textele selectate pentru analiza stilistică şi gramaticală au fost preluate de pe internet. Pentru primul tip de analiză, dificultatea a constat în faptul că enunţul prezentat a fost confuz, fără o temă concretă, ceea ce denotă, în opinia mea, că autorul sau autorii subiectelor au căutat să ne scoată în afara programei, cu scopul vădit de a ne demonstra că suntem incapabili să gândim în afara tiparelor pedagogice impuse atât la nivel gimnazial, cât şi la nivel liceal”, ne-a mărturisit un candidat pentru o catedră de spaniolă.

La Liceul „Costin C. Kiriţescu” din Bucureşti s-au prezentat ieri la examenul pentru suplinitori 195 de candidaţi. A fost ultima şansă a profesorilor de română şi de limbi străine de a prinde o catedră vacantă sau cel puţin câteva ore rămase libere după repartiţiile celor care au susţinut titularizarea în iulie. Cei mai mulţi dintre dascăli s-au pregătit pentru disciplinele engleză, franceză, română, spaniolă şi romani. Candidaţii au fost chemaţi de la ora 8.00 în şcoală, iar examenul a început la ora 10.00. „Este o barbarie acest tip de examen. Am ajuns la liceu la ora 8.00 dimineaţa şi am ieşit din sală la ora 14.00, deoarece proba scrisă a durat patru ore. În total, cele şase ore petrecute între patru pereţi mi se pare cam mult pentru un prăpădit de salariu de 700 de lei”, ne-a declarat o tânără profesoară înscrisă pentru o normă la disciplina de limba şi literatura franceză.

Cod de bare pe coli

În privinţa securităţii din timpul probei de examen este de semnalat faptul că, în afara camerelor de luat vederi şi a numărului mare de supraveghetori (câte trei-patru în fiecare sală examen), candidaţii au trebuit să-şi ascundă numele de pe foaia de examen cu trei etichete (în loc de două) plus aplicarea unui cod de bare pe fiecare coală.

„Este o bătaie de joc, o umilinţă la adresa personalului didactic. Învăţământul este singurul domeniu în care se dau cele mai multe examene. Sper ca de la anul să se termine cu prostia asta, iar angajările să se facă la nivel de unitate şcolară”, ne-a declarat Gheorghe Rădulescu, preşedintele Asociaţiei pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.  

Calendar

Rezultatele examenului pentru ocuparea posturilor de suplinitori vor fi afişate pe 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 august.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IRINA IS NOW LEVEL 3 IN PIONEER TRAIL!
05 Iun 2012

foarte,foarte,lunga!!!!!!!!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...