2018-12-13 20:00


Suceava. Stare de alertă din cauza gripei porcine

 |  12:45
Suceava. Stare de alertă din cauza gripei porcine

Autorităţile au instituit stare de alertă în Suceava din cauza gripei porcine, după ce virusul AH1N1 a ucis peste 100 de persoane în Ucraina. Asttfel, în Vama Siret a fost instalat un punct sanitar cu materiale dezinfectante.

În România există două cazuri suspecte, pacienţii fiind izolaţi.

Prefectul judeţului, Constantin Harasim, a declarat că autorităţile iau măsuri speciale în Suceava pentru a evita răspândirea virusului, la Vama Siret fiind ridicat un punct sanitar.

„În Suceava am avut un semnal vineri seara pentru faptul că în Ucraina au fost 122 situaţii de deces şi în zona Cernăuţi au fost 5 decese, astfel am considerat să iniţiez Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava, în cursul zilei de sâmbătă. Am discutat toate problemele şi aspectele şi, pe principul prevenţiei şi al prevenirii răspândirii virusului AH1N1 în ţara noastră, am stabilit câteva măsuri”, a precizat prefectul judeţului Suceava, potrivit digi24.ro.

Acesta a mai spus că în Vama Siret se asigură prezenţa unui centru medical şi a unei ambulanţe.

„Cea mai importantă este să asigurăm un filtru sanitar, să asigurăm o zonă de contact cu serviciul de asistenţă medicală în zona Vămii Siret, cu două componente: un centru medical şi o ambulanţă care în situaţia în care avem un pacient cu simptome să fie transportat în serviciul de boli infecţioase şi să prevenim răspândirea. De asemenea, lucrătorii din Vama Siret au luat măsuri de protecţie şi se asigură şi măsuri de dezinsecţie”, a precizat Constantin Harasim.

Prefectul a mai spus că „o altă măsură a fost să comandăm circa 1.000 de doze antigripale”.

„În Suceava au fost făcute 11.000 de vaccinuri pentru a stopa această epidemie şi, pe zona şcolilor şi a instituţiilor publice, în cursul zilei de luni, vor fi asigurate măsuri de supraveghere şi de intervenire în timp scurt”, a completat prefectul judeţului Suceava.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

TAGURI: suceava, stare, alerta, gripa, porcina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...