2018-12-12 10:09


Suntem pe ultimul loc din UE la inovare

 |  21:06
Suntem pe ultimul loc din UE la inovare

România se situează pe locul 48 în lume în ceea ce privește inovarea, după Republica Moldova, și pe ultimul loc din comunitatea europeană.

Accesul scăzut la finanțări, birocrația și ineficiența guvernamentală, alături de taxe, sunt doar câteva dintre cele mai mari piedici identificate de studiul Global Competitiveness, citat în cadrul conferinței internaționale Innoteque, care se desfășoară în perioada 5-7 octombrie, la București și Cluj, cu participări din SUA, Israel și Olanda, scrie Mediafax.

”Din punctul nostru de vedere, cei trei factori ai inovării sunt Guvernul, industria și cercetarea academică. Guvernul, aici, ar trebui să aibă o mare contribuție fiindcă este vorba despre dezvoltarea economică. (...) Între instrumentele inovării, noi identificăm sprijinul pentru proiecte, accelerarea dezvoltării incubatoarelor de afaceri, implementarea de granturi mari și mici, activitatea academică, cooperarea cu mediul de afaceri, instrumentele financiare și, nu în cele din urmă, cooperarea internațională”, a declarat dr. Yehoshua Shuki Gleitman, chairman GIBF- Guangzhuo Israel Biotech Fund.

”Trebuie asigurată predictibilitatea legislativă pe termen lung, precum și evaluarea strategică în acest domeniu”, a susținut Adrian Curaj, consilier al premierului pentru dezvoltarea ecosistemelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-05

TAGURI: romania, inovare, ue, republica moldova
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN CERCETATOR
06 Oct 2016

Cercetareaa nu inseamna doar industrie si tehnica, inseamna si cea din agricultura, economie, sanatate, servicii, transport.O reforma in cercetare nu a avut loc ci doar carpeli. Pe de o parte o retea de institute academice, o alta a ANCS, alta u universitatilor si alta a firmelor de consultanta care fac cercetare fara o acreditare oficiala pentru cercetare si fara cercetatori acreditati. Pe de alta parte, nici administratiile publice locale dar nici societatile economicee nu au dovedit aplecare pentru cercetare, dovada calitatea multor planuri si strategii si au folosit cercetarea de cumetrie, data de firmele agreate. Multinationalele si au creat propriile centre de cercetare. In viitorul apropiat, asa cum a disparut industria si agricultura performanta asa va disare si cercetarea, vor ramane doar cateva, cerute de noile domenii economice si de piata.
Random imageUltimele stiri


loading...