2018-12-16 05:44


Superşofer şi dărâmător de tarabe, Piedone şi-a încheiat cariera politică în lacrimi. Primăria Sectorului 4 a scăpat de „greutăţi”

 |  19:57
Superşofer şi dărâmător de tarabe, Piedone şi-a încheiat cariera politică în lacrimi. Primăria Sectorului 4 a scăpat de „greutăţi”
P24

Cristian Popescu Piedone, răsturnătorul de tarabe, era dispus să îngenuncheze public pentru a obţine clemenţa electoratului, pe care, desigur, „nu l-a trădat”. Principalul său regret este însă faptul că a fost „neinspirat” când a refuzat consiliere de specialitate, atât în ceea ce priveşte momentul favorabil de a-şi da demisia, cât şi maniera în care a gestionat tragedia de la club Colectiv. Ziarul PUTEREA prezintă problemele înregistrate la Primăria Sectorului 4 în mandatul său, care arată cum şi-a trădat Piedone electoratul şi de ce nu ar trebui să mai candideze vreodată la vreun post în administraţia locală sau centrală.

Cel mai important atac la adresa lui Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, a venit de la Curtea de Conturi. Într-un raport pe anul 2014, inspectorii au găsit nereguli privind cheltuirea banului public, prin angajarea unor cheltuieli, care nu au putut fi justificate, în valoare de aproximativ 600.000 lei. Inspectorii îi reproşează utilizarea ineficientă a fondurilor publice, în valoare de 214.899 lei, pentru reabilitarea unor clădiri, sumă atribuită prin achiziție directă. Altă problemă este cea a unor plăţi nelegale către SC Compact Construcţii & Servicii, în valoare de 280.000lei, inclusiv dobânzi şi penalităţi de 60.000 lei. Alte plăţi nelegale de 160.468 lei, din Capitolul „Bunuri şi Servicii”, au fost făcute prin supradimensionarea lucrărilor la o serie de şcoli şi licee subordonate Direcţiei de Învăţământ. Inspectorii Curţii de Conturi au mai constatat decontări ale unor servicii neefectuate, în valoare de 320.000 lei şi plăți nelegale către SC Eurototal comp de 130.000 lei.

Decontări ilegale

Superşofer şi dărâmător de tarabe, Piedone şi-a încheiat cariera politică în lacrimi. Primăria Sectorului 4 a scăpat de „greutăţi”
zoom
Cristian Popescu Piedone nu a putut justifica documente de circa 1,62 milioane de lei. Un alt reproş al inspectorilor Curţii de Conturi se referă la faptul că edilul „a uitat” să treacă în actele primăriei clădiri cu o valoare de inventar de circa 13,5 milioane de euro. Mai mult, edilul este acuzat că ar fi înstrăinat sau a închiriat tot mai multe spaţii din piețe sau de pe bulevardele sectorului 4. Inspectorii Curţii de Conturi au mai constatat că ar fi fost vândute pe furiş spaţii comerciale cu o valoare de inventar de 644.000 de lei. O altă „eroare” este neînregistrarea unor datorii de aproape un milion de euro de Direcţia Pieţe şi Gestionarea Activităţilor Comerciale şi împrumuturi contractate cu girul edilului Cristian Popescu Piedone, de aproape 1,6 milioane de lei.

Ca şi în cazul altor primari de sector, şi Cristian Popescu Piedone se mândreşte cu reabilitarea blocurilor şi amenajarea spaţiilor verzi. Numai că inspectorii Curții de Conturi au constatat că nu toate cheltuielile făcute au fost realizate prin respectarea legii.

Potrivit ultimului raport public al Curţii de Conturi, care are şi rolul de a monitoriza cheltuielile făcute de instituțiile publice, Primăria Sectorului 4 a achitat „cantităţi de lucrări neexecutate la Parcul Orăşelul Copiilor şi la blocurile reabilitate termic de 1,775 milioane de lei, inclusiv accesoriile”.

Lauda de sine

La începutul acestu an, în ianuarie 2015, primarul sectorului 4 se lăuda public cu o organigramă ce viza un „nou management”, pentru eficientizarea serviciilor, argumenta edilul. A fost o manipulare grosolană, pentru că nici un director nu a fost clintit din loc. La început, Piedone a stârnit vâlvă în presă. Ulterior însă s-a constatat că la nivelul tuturor direcţiilor nu se schimbase nimic în afara denumirilor şi redistribuirea serviciilor. Câţiva consilieri locali şi funcţionari au declarat că „de vină sunt relaţiile de familie, care s-au amestecat cu relaţiile de serviciu şi rezultatul a fost «La vremuri noi, tot noi!»”. Aşa se face că gaşca lui Cristian Piedone a rămas neclintită. Ei au ţinut să transmită faptul că fisurile din structura de rezistență a activității de primar nu pot fi astupate cu organigrame spoite de ochii lumii!

Superşoferul cu permis pe şpagă

În megalomania sa, Piedone a vrut să-şi ia „din prima” permisele de conducere pentru toate categoriile, inclusiv pentru motocicletă, deşi era cel puţin penibil la kilogramele fără număr pe care le avea. El a aderat la „fabrica de premise” de la Piteşti în 2007, alături de alţi 3.500 de cetăţeni cu probleme. Şi-a mutat domiciliul la adresa unui prieten „vechi şi intim” şi a reuşit într-o singură zi să-şi ia 5 permise de conducere. „Aici, în Argeş, Piedone a venit de ruşine, nu de altceva. Îi era ruşine că ditamai primarul ca el nu are carnet. Îi era târşeală, cum se zice! Nu ştiu de câte ori îi pusese taică-său dosarul la Bucureşti, iar el nu se ducea la examen de jenă, că în Capitală se află repede!Şi aici îi era ruşine! A trebuit să îl duc tocmai la Curtea de Argeş! A stat o zi întreagă, în maşină, n-a mâncat nici măcar un cârnat, că nu voia să iasă din autoturism! Nici nu-i găseam maşină, la ce talie are! Îmi aduc aminte că de-abia a încăput în una străină, nu mai ştiu ce marcă era. A dat examen de faţă cu toată lumea. Are martore, 40-50 de persoane, câte au intrat în sală. Proba practică a dat-o în faţa gării. Acum zic ăştia de la Permise că nu ar fi scos camioanele la examenul ăla (n.r. - Piedone a devenit în acea zi din octombrie 2007 şi şofer de camion). Pe naiba! Au fost, a văzut o groază de lume”, a consemnat presa la acea vreme declaraţia lui Constantin Grigoroiu, gazda din Argeş a primarului Piedone.

Cum ajungi primar de Capitală

Înainte de evenimentele din decembrie 1989, Cristian Popescu (ulterior Piedone) era şef de restaurant şi de complex hotelier la mare. S-a mutat imediat în Bucureşti, unde şi-a deschis restaurantul Ciocârlia. În 1994, a intrat în PSD, iar mai apoi s-a lansat ca apărător al consumatorilor, înfiinţând Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului. A deținut şi funcţia de şef al Direcţiei Inspecţiei Generale din Primăria Sectorului 6. Trecut la PC, el a fost impus PSD-ului pe listele de candidaţi. Are deja două mandate la activ. Deşi a trecut la UNPR, pe pagina de internet a Primăriei Sector 4 îşi afişează apartenenţa politică la PC. După tragicele evenimente de la club Colectiv, Piedone s-a făcut de râs cu argument de genul „funcţionarii termină programul la ora 4 şi nu fac controale seara”. El şi-a terminat cariera politică, dar se pare că-şi va pierde vremelnic şi libertatea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: piedone, primar, sector 4, cariera
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
05 Noi 2015

Tigan ciubucar borit , ai distrus si pe Oprea si guvernul .
Random imageUltimele stiri


loading...