2016-12-04 22:41

SOCIAL


Supraetajatele vor circula toată iarna

 |  21:00
Supraetajatele vor circula toată iarna

Cele patru autobuze supraetajate incluse în programul Bucharest City Tour vor circula în continuare, chiar dacă frigul nu mai permite excursiile „la înălţime”. Deşi 28 octombrie era termenul de expirare a celor trei luni de chirie, RATB insistă ca autobuzele să rămână pe traseu.

Pe 28 iulie, Ministerul Turismului şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti anunţau primul circuit de vizitare a Capitalei cu autobuze supraetajate, la fel ca în marile capitale ale Europei. Patru astfel de autovehicule au fost închiriate pentru trei luni de la Primăria Constanţa în schimbul a 20.000 de euro lunar.

Costuri vs încasări

Chiar dacă unora li se pare o idee cel puţin absurdă ca aceste autobuze să circule şi pe timp de iarnă, calculele sunt cele care au ultimul cuvânt. În cele trei luni de funcţionare, RATB a plătit, numai pentru chiria autobuzelor, 60.000 de euro, fără să mai adăugăm costurile pentru combustibili şi întreţinere. Potrivit calculelor Regiei, încasările înregistrate până în prezent sunt de 628.710 lei (aproape 150.000 de euro).

Pentru un adult, preţul unui bilet este de 25 de lei, în vreme ce copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani plătesc 10 lei. Staţia de plecare este Piaţa Presei, autobuzele circulând pe ruta Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Charles de Gaulle şi înapoi la Piaţa Presei.

Peste 26.000 de călători

Numărul turiştilor care au călătorit până în prezent cu autobuzele Bucharest City Tour este de 26.541, dintre care 24.220 adulţi şi 2.321 copii cu vârsta între 7 şi 14 ani. “Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de RATB şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la data de 28 iulie 2011, s-a bucurat de un real succes în rândul turiştilor români şi străini. Rezultatele înregistrate până în prezent ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm acest tip de transport. Considerăm că prin proiectul Bucharest City Tour, Capitala se aliniază marilor metropole europene, care deţin un serviciu de transport destinat turiştilor”, susţin reprezentanţii RATB. Astfel, proiectul continuă şi în anotimpul rece, chiar dacă singurii turişti prezenţi în această perioadă în autobuze sunt chiar şoferii acestora. “Şi la Berlincirculă în toate anotimpurile, chit că e iarna”, a fost răspunsul unui oficial. Momentan nu a fost explicat modul prin care potenţialii turişti ar fi protejaţi de ninsoare şi ger pe timpul iernii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: autobuze, supraetajate, iarnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
21 Noi 2011

Foarte bine ca functioneaza si iarna. Este una dintre cele mai bune initiative ale Elenei Udrea ca ministru al Turismului. Bravo !
COSMIN
21 Noi 2011

Este singurul lucru făcut pentru promovarea turismului în Bucureşti. Bravo Elenei Udrea!
GEANINA
21 Noi 2011

Este un lucru bun ca vor ramane si pe acest timp, Doamna Udrea a avut o idee foarte buna cu aceste autobuze. O idee buna pentru promovarea turismului din Bucuresti.
MRUXANDRA
21 Noi 2011

Bucurestiul arata frumos si merita vizitat si iarna nu numai vara..Ma bucur ca doamna ministru a decis sa mentina aceste autobuze!
EMILIA
21 Noi 2011

Cea mai buna idee a fost asta, ne creste turismul tarii!
DIANA
21 Noi 2011

Bravo Doamna Elena Udrea un lucru foarte benefic turismului, avem un oras frumos si trebuie vazut!
ANDRA
21 Noi 2011

E bine ca se gandeste cineva si la promovarea turismului in Bucuresti. Felicitari Elenei Udrea pentru implicarea de care da dovada
ANDRA
21 Noi 2011

O alegere corecta. Elena Udrea chiar se ocupa de promovarea turismului
MARE
21 Noi 2011

Eu cred că mai important ar fi să vedem de ce primarul Mangaliei mai este încă în funcţie după ce ANI l-a declarat incompatibil
OVIDIU
21 Noi 2011

Promovarea Bucurestiului daca e lasata pe mana lui Oprescu va aduce turisti mai degraba intai pe Marte si apoi in capitala. Ma bucur ca doamna Udrea se preocupa si de imaginea Bucurestiului iar chestia cu aceste Double Deckers care vor face turul orasului si printre fulgii de nea este un lucru extraordinar.Toata stima doamna ministru!
MONICA
24 Noi 2011

Am senzatia ca noul director RATB face treba buna.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Programul autobuzelor și tramvaielor pentru miercuri și joi Miercuri şi joi, liniile de transport public vor funcţiona în Bucureşti conform programelor de... 30 Noi 2016 | (0)
Două autobuze, implicate într-un grav accident în Piteşti. Cel puţin 11 persoane, rănite Două autobuze au fost implicate, vineri dimineaţa, într-un grav accident în Piteşti, judeţul... 25 Noi 2016 | (0)