2019-05-25 13:15


SURPRIZĂ. Motocicletele ușoare ar putea fi conduse și cu PERMISUL de categorie B

 |  17:38
SURPRIZĂ. Motocicletele ușoare ar putea fi conduse și cu PERMISUL de categorie B

Șoferii cu permis categoria B ar putea avea parte în viitorul apropiat de o mare surpriză. Potrivit unui proiect de act normative ajuns în dezbaterea senatorilor, șoferii cu ceva experiență în conducerea mașinilor și care au împliniți 24 de ani ar putea conduce și motociclete de capacitate mică doar în baza permisului de conducere pentru categoria B, scrie avocatnet.ro.

Propunerea legislativă stabilește și caracteristicile motocicletelor ce vor putea fi conduce în baza permisului auto. Mai exact, este vorba de motociclete cu capacitate cilindrică de până la 125 cm3 și cu o putere de cel mult 11kW, adică motocicletele incluse în categoria A1.

Măsura ar putea da astfel posibilitatea șoferilor care locuiesc în orașele cu trafic aglomerat să folosească mijloace de transport mai rapide și mai eficiente decât mașina.

Proiectul legislativ are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea în Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-25

TAGURI: permis categorie B, motociclete usoare, soferi, conducere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
25 Apr 2019

Când va exista și pentru bicicletă școală de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere alături de celelalte vehicule categoria A??????????https://petitieonline.ro/petitie/51086147. Distribuiți!Semnați,oameni buni!
Random imageUltimele stiri


STARBAG