2019-01-22 00:30


Sute de membri ai Federaţiei Sanita intră în grevă japoneză

 |  13:34
Sute de membri ai Federaţiei Sanita intră în grevă japoneză

Sute de membri ai Federaţiei Sanitas protestează marţi, în faţa Palatului Parlamentului, urmând ca miercuri să intre în grevă japoneză. De asemenea, pe data de 19 octombrie aceştia intenţionează să declanşeze o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii.

"Avem nemulţumiri faţă de legislaţia existentă în domeniu şi în special legislaţia care salarizează personalul din sector. Avem nemulţumiri faţă de faptul că în ordonanţele 20 şi 43 nu au fost cuprinse anumite sectoare din domeniul sanitar, cum ar fi DSP, direcţiile generale de protecţie a copilului, direcţiile de asistenţă socială, TESA. Avem un mesaj pentru parlamentari. Dacă tot mandatul nu au făcut mare lucru, poate că se gândesc acum, înainte de plecare, să facă un lucru bun, să mai şteargă puţin din pata neagră pe care o lasă în urma lor", a precizat Mitrea Grăniceru din Mehedinţi, potrivit Mediafax.

"Pichetăm şi am fost la toate uşile pentru a ne cere drepturile şi nu de acum, de mulţi ani. Sunt în aceste acţiuni de peste 15 ani. Sunt angajată în DGASPC Iaşi de peste 20 de ani. Am un venit de 1.700 de lei. Sunt acolo psiholog, avem o muncă grea, în condiţii de agresiune şi nu suntem plătiţi. Personalul de specialitate fuge, nu avem niciun medic la aceşti 240 de beneficiari pe care îi îngrijim, ceea ce ne îngreunează munca foarte rău. Avem şi noi copii, părinţi, lucrurile se complică foarte mult. Chiar avem nevoie de îngrijiri de sănătate şi salariile pe care le avem sunt mai mult bani de nu ştiu ce cheltuieli, că astea nu sunt salarii de fapt. Copiii termină şcoli, se angajează şi au salarii de debutanţi mai mari decât ale noastre, care suntem părinţi şi salariaţi de peste 20 de ani", a afirmat, la rândul său, Mihaela Ţincu din Hârlău, judeţul Iaşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: sute, membru, federatia, sanitas, intra, greva, japoneza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OLăROIU
12 Oct 2016

Eu am citit Ordonanţele 20 şi 43 şi am ajuns la concluzia că P.S.D.-ul preia nişte amendamente ale Sindicatelor şi modifică Ordonanţele.P.S.D.-iştii s-au făcut că plouă,adică nebăgare de seamă iar Sindicaliştii au intrat în GREVĂ JAPONEZĂ.
Random imageUltimele stiri

loading...