2018-12-19 05:35


Sute de persoane, la deschiderea festivităților oficiale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale

 |  16:23
Sute de persoane, la deschiderea festivităților oficiale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale

Festivitățile oficiale dedicate Zilei Naționale a României au debutat luni la Alba Iulia, în prezența a sute de persoane, prin arborarea Drapelului Național pe catargul din Piața Tricolorului, după ce anterior a fost sfințit de un sobor de preoți în Catedrala Reîntregirii.

La ceremonia care marchează debutul oficial al manifestărilor organizate cu prilejul Zilei de 1 Decembrie au asistat, alături de oficialități județene și locale, sute de localnici, dar și turiști veniți special la Alba Iulia pentru a petrece în Orașul Marii Uniri Ziua Națională a României, scrie Agerpres.

Manifestările dedicate Zilei Naționale au cuprins luni și o serie de acțiuni desfășurate în cadrul evenimentului intitulat 'Festival de România'.

Astfel, sute de copii și tineri, membri ai unor ansambluri folclorice, au participat la o paradă a portului popular, intitulată 'Ambasadorii Unirii', desfășurată pe traseul Bulevardul Transilvaniei — Sala Unirii.

Tot luni sunt programate o serie de vernisaje, fie de fotografie, fie de artă, precum și un spectacol folcloric, 'Decembrie — Columnă a Unirii', și un concert susținut de Corala Armonia la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Festivitățile vor debuta marți, în 1 Decembrie, prin depuneri de coroane și jerbe de flori la statuile lui Ionel Brătianu, Iuliu Maniu și Mihai Viteazul și la busturile Regilor Ferdinand și Maria. Ca în fiecare an, nu va lipsi momentul primirii soliilor din cetățile de scaun, pe terasa Sălii Unirii, și, pentru al doilea an consecutiv, sosirea ștafetelor militare.

Mii de oameni sunt așteptați la cea mai impresionantă paradă desfășurată la Alba Iulia în ultimul sfert de secol, la care vor participa peste 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene dacă vremea va fi favorabilă, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații. De altfel, sute de oameni au asistat și duminică și luni la repetițiile pentru paradă desfășurate pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

De Ziua Națională nu va lipsi tradiționalul spectacol focloric, intitulat 'Cânt și suflet românesc', un alt concert fiind cel susținut de trupa Voltaj 'Din toată inima pentru România'.

Festivitățile se vor încheia cu un spectacol de lasere, autoritățile renunțând în acest an la focul de artificii din respect pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-30

TAGURI: festivitati, Alba Iulia, drapel
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...