2018-12-19 08:18


Sute de persoane au solicitat Ambulanţa după ce au mâncat şi băut peste măsură

 |  21:29
Sute de persoane au solicitat Ambulanţa după ce au mâncat şi băut peste măsură

Aproape250 de persoane au chemat Salvarea în prima şi a doua zi de Paşte după ce aumâncat şi băut excesiv, din totalul celor 900 de cazuri de urgenţă la care arăspuns Serviciul de Ambulanţă Bucureşti -Ilfov, a declarat managerul SABI, dr.Alis Grasu, citată deMediafax. Potrivitmedicului, de duminică până luni la prânz, la SABI au fost înregistrate 1.500de solicitări, dintre care 900 au fosturgenţe.

Din total urgenţelor, 230 au fostpentru probleme digestive, 13 naşteri şi tot atâtea accidente auto, 40 dedepresii, 21 de persoane căzute în stradă, 17 come de diverse etiologii, 160 delipotimii şi sincope, şase tentative de suicid şi 37 de traumatisme.

"Probabil că şi luni vor fi maimulte solicitări, întrucât este serbat Sfântul Gheorghe", a mai spusmedicul.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca şiServiciul de ambulanţă SMURD au predominat accidentele rutiere, alcoolismul şiagresiunile cauzate de consumul excesiv de alcool, a declarat coordonatorulSMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvât al unităţii sanitare, medicul BogdanOpriţa.

El a spus că în acest interval au fost folosite toate echipajele SMURD la capacitatemaximă apelându-se şi la elicopere. De asemenea, la spitalul bucureşteanau fost transportate şi cazuri grave venind din alte judeţe.

"Este vorba despre un atacvascular cerebral din Videle, acesta fiind al doilea caz în acea zonă în cares-a utilizat sistemul de telemedicină. De asemenea, au fost aduse în Capitalăvictime ale unor accidente rutiere din Piteşti, Târgovişte şi Ploieşti. Dacă laSMURD şi la spital nu au mai ajuns cazuri privind probleme digestive, dinnefericire numărul accidentelor rutiere grave a fost mare în Capitală. Cred că,în acest an, în top sunt consumul dealcool şi accidentele", a conchis medicul Bogdan Opriţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...