2018-12-13 21:04


Sute de persoane, înţepate de căpuşe

 |  16:47
Sute de persoane, înţepate de căpuşe

La Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, de vineri şi până ieri-dimineaţă, s-au prezentat 234 de persoane înţepate de căpuşe, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale “Victor Babeş”, în aceeaşi perioadă, s-au prezentat 138 de persoane cu înţepături de căpuşe. Cele mai multe au fost înregistrate în perioada 30 aprilie - 1 mai, respectiv 96 de cazuri, a declarat dr. Simin Florescu, director medical al spitalului. Aceasta a mai spus că la spital se mai află şi trei cazuri cu malarie. ''Este vorba de trei persoane care lucrau în Guineea Ecuatorială şi una dintre ele este în stare foarte gravă. A făcut mai multe complicaţii. Avem tratamentul necesar. Problema este că s-au prezentat târziu la medic şi nu au făcut profilaxie”, a spus dr. Simin Florescu. Medicii recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe picioare, şi nu numai, să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: spital, capuse, intepatura, medici, recomandari, boala- Lyme, malarie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORI
02 Mai 2012

din vina lui Oprescu se intampla asta...cat vom mai suporta asta???
CRISTINA
02 Mai 2012

oprescu nu merit sprijinul nostru,ci dimporiva- acest om nu merita absolut nimic...asteptam momentul cand vom scapa de el.
CARMEN
02 Mai 2012

Oprescule,ne-ai distus de tot...tu nu vezi ce ne faci? nu inteleg cum te-au ales bucurestenii
ADINA
02 Mai 2012

oprescu,pe langa faptul ca este un hot,este si un criminal...din cauza lui se intampla asta..nu-l mai vrem.
IRINA
02 Mai 2012

nu pot sa concep cum cineva poate fi in stare de asa ceva... cum poate dormi linistit stiind cate ne-a facut si cate trebuie sa induram din cauza lui si a hotiilor lui??? este un om de nimic oprescu asta...
ANDREI
02 Mai 2012

oprescule,nu valorezi nimic nica ca om nici ca om politic. u fiu de securist,care se gandeste doar la binele propriu,la cum sa fure mai mult si mai repede.nu merita scaunul PG. vrem sa scapam de el cat mai repede posibil.
MIHAI
02 Mai 2012

hot ordinar si fiu de securist...cum poate acest individ sa ne conduca? a reusit sa duca de rapa Bucurestiul,sa ne distruga...cu OPrescu la PG cine stie unde vom ajunge?
IONUT
02 Mai 2012

vai de capul nostru!!! unde ne-a adus oprescu???? oameni buni,acest individ nu merita scaunul PG...avem nevoie de oameni corecti,mincitori,cum este Prigoana.
DANIEL
02 Mai 2012

fara Oprescu...cu asa oameni politica romaneasca se va duce de rapa in scurt timp...nu mai avem nevoie de hotiile lui. vrem o schimbare,vrem oameni care ne vor binele.
MURA
03 Mai 2012

OPRITI CAPUSA UCIGASA!!!!Cea ma mare capusa a tuturor timpurilor nu este altul decat ilustru Oprescu.Timp de 4 ani a supt orasul asta de resurse la vandalizat si si-a batut joc de tot ce avea valoare!!
ELENA
03 Mai 2012

capuse sunteti voi! au fost recomandari pe toate posturile tv sa stati departe de iarba.
IULIA
03 Mai 2012

Oprescu, a ajuns medic datoarita lu’ tac’su securistul, deoarece lui nu i-a placut cartea! Oprescu, a fost ajutat si de generalul securist Fica cu repartitia in Bucuresti, altfel pleca la Falticeni! Oprescu, este un parventit ordinar si odios, care va minte ranjind la voi! Oprescu, este cel mai mare bandit si hahalera cu asta a reusit sa va i-a mintile! Oprescu, este un homosexual odios, care mai si arata public orientarea! Oprescu, a acaparat toate spitalele din Capitala prin firmele de medicamente si accesorii medicale.. Aceste firme le are impreuna cu fosta sotie securista..
ANDREI
03 Mai 2012

pai daca oprescu nu este capabil sa rezolve aceasta problema a capuselor, lui nu ii pasa de oameni, lui ii pasa doar sa isi umple buzunarele, atat nimic altceva.
SORIN
03 Mai 2012

intradevar sunt sute de persoane, dar se pare ca lui oprescu nu ii pasa, ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta, nu sa stea si sa priveasca cum se rezolva totul de la sine. Rusine oprescu
POPALIE
03 Mai 2012

Oprescu nu a facut mai nimic pentru bucuresti indiferent cat se vaita el ca pdl e de vina atunci de ce a mai candidat ca primar ca si dupa inca 4 ani o sa zica ca usl-ul e de vina daca o sa aiba majoritate in consiliu si daca nu o sa le mai dea contracte la usl aia nu o sa ii sustina proiectele si incepe din nou ca a vrut sa faca dar nu a fost lasat , asa ca sunt satul de cat a furat oprescu la stadion, iar la gazon si altele.
CRISTI
03 Mai 2012

Oprescule, ia-ti statuia si pleaca de la primarie!! In bucuresti cainii sunt o problema, capusele care musca zilnic oamenii.. Soselele, blocurile care cad peste oameni plus multe altele... Bucurestiul nu duce lipsa de statui!!!!!!!!!!!!
MARIANA
14 Mai 2012

intre timp oprescu e ocupat cu statui, huo!
MARIANA
14 Mai 2012

tara arde si oprescu inaugureaza statui!
Random imageUltimele stiri


loading...