2018-12-16 21:59


Tânăra gorjeancă, moartă din cauza medicilor

 |  17:54
Tânăra gorjeancă, moartă din cauza medicilor

Cazul adolescentei de 17 ani care a murit în urmă cu o săptămână la spitalul din Târgu-Jiu demonstrează nereguli grave la cea mai mare unitate medicală din judeţul Gorj. Conform unei comisii a Ministerului Sănătăţii, decesul a survenit în mare parte din cauza unor grave deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea problemelor organizatorice, dar şi medicale.

Din raportul întocmit reiese faptul că medicii au investigat-o insuficient pe pacientă când a fost internată. Mai mult, i-au prescris medicamentaţie fără să respecte regulile, iar la spital nu este desemnată o echipă de resuscitare cardio-vasculară. „Echipamentele de defibrilare de la nivelul secţiei ATI sunt necorespunzătoare. Defibrilatorul declarat ca utilizat la caz este deteriorat, neverificat şi nu se regăseşte în contractul de mentenanţă”, au arătat membrii Comisiei.

Preşedintele CJ a declarat că s-ar putea ajunge la demiterea conducerii spitalului.

Internată la secţia ORL a spitalului gorjean pentru a-i fi extirpate amigdalele, eleva a murit după numai câteva zile, iar ulterior s-a dovedit că aceasta suferea de pancreatită. Conducerea spitalului s-a dezvinovăţit, susţinând doar că „decesul a survenit brusc”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...