2017-01-22 10:08

SOCIAL


Târg de joburi pentru deţinuţi la Brăila

 |  13:53
Târg de joburi pentru deţinuţi la Brăila

Peste 100 de persoane private de libertate de la penitenciarele Brăila, Galaţi şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti vor participa mâine la un târg de locuri de muncă. Evenimentul va fi organizat la sediul penitenciarului Brăila, începând cu ora 10.00. Târgul este destinat în special deţinuţilor care se vor elibera în curând din penitenciar. Ei au ocazia ca în cadrul acestui eveniment să afle care sunt cerinţele de pe actuala piaţă a muncii şi vor discuta cu angajatorii despre posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă la eliberare. Locurile de muncă sunt oferite de 13 firme în domenii precum: construcţii, servicii de utilitate publică, confecţii, alimentaţie public şi agricultură.

“În cadrul acestui târg, persoanele private de libertate vor avea ocazia să afle ce presupune piaţa actuala piaţă a muncii ca să fie familiarizaţi, la eliberare, cu realităţile pieţii muncii în situaţia economică actual. Este foarte important pentru ei să vorbească direct cu angajatorii, să afle care sunt exigenţele unui loc de muncă şi să vadă dacă pot oferi ceea ce se cere. Este un moment prielnic pentru ei să-şi facă o autoevaluare pentru a descoperi dacă sunt sau nu pregătiţi să revină în societate”, a spus Camelia Tancău, preşedintele executiv al CRED.

Târgul de locuri de muncă este doar o mică parte a proiectului ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, desfăşurat de CRED.  În cadrul proiectului, peste 4000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud- Muntenia şi Sud-Est vor fi susţinuţi în procesul de reinserţie socială astfel încât procentul de recidivă să fie cât mai scăzut. Obiectivul principal al proiectului este creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii prin realizarea de programe integrate de pregătire pentru liberare cum ar fi cursuri de pregătire profesională sau târguri de locuri de muncă.

Iniţiativa face parte din proiectul Centrului Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” în parteneriat cu ARPEGE - Action Reparatrice Prestation et Guidance Educative - Belgia, Asociaţia Kelsen - Baia Mare, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Asociaţia Filantropia Ortodoxă - Alba Iulia, High:Five – Danemarca şi Fundatia De Îngrijiri Comunitare – Bucureşti. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image