2017-01-20 22:18

SOCIAL


Termopane pentru blocurile vechi

 |  14:52
Termopane pentru blocurile vechi

Şase imobile, situate pe bd. Văcăreşti şi Alexandru Obregia, cât şi pe străzile Slătioara, Tătuleşti, Ucea şi Moldoviţa au fost reabilitate termic în ultima perioadă. Blocurile au fost îmbrăcate în polistiren expandat de 10 cm, au beneficiat de lucrări la terasă şi în subsol, tâmplăria veche a fost înlocuită cu geamuri tip termopan şi balcoanele au fost închise.  Costurile aferente executării lucrărilor au fost suportate în proporţie de 50% de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, 20% de către asociaţiile de proprietari şi 30% de Primăria Sectorului 4.

Alte 36 de blocuri ar putea fi incluse în Programul Naţional de Reabilitare Termică, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în funcţie de fondurile disponibile, pe anul 2012.

De asemenea, în Şedinţa Ordinară desfăşurată joi, 27 octombrie a.c, Consiliul Local Sector 4 a adoptat o hotărâre ce prevede scutirea cu 65%, pentru o perioadă de 7 ani, începând cu 1 ianuarie 2012, de la plata impozitului pe clădiri, a proprietarilor apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor, care au executat pe cheltuiala proprie lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice. De aceeaşi scutire vor beneficia şi proprietarii care au executat lucrări în scopul creşterii calităţii arhitectural – ambientale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27

TAGURI: reabilitare, termopaneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image