2017-01-19 23:21

SOCIAL


Test gratuit de depistare al osteoporozei

 |  15:14

Toată luna martie, locuitorii Sectorului 1 din Bucureşti, îşi pot testa gratuit riscul de suferi pe viitor de osteoporoză, la Complexul Caraiman. Aici se va efectua osteodensitometria periferică pentru toţi locuitorii din această zonă a Capitalei.

“Determinarea densităţii osoase ajută medicul în luarea deciziei dacă o persoană prezintă un risc crescut pentru o fractură cauzată de osteoporoză. Obiectivul osteodensitometriei este acela de a prezice riscul de fractură în viitor. Informaţiile rezultate în urma acestei analize indică în ce măsură persoana are nevoie de tratament pentru reducerea riscului de fractură”, afirmă Angelica Juracopschi, directorul centrului medical.

Persoanele interesate de efectuarea osteodensitometriei pot merge zilnic la sediul centrului, din str. Caraiman nr. 33A, Sector 1. Pentru informaţii suplimentare sau pentru programări, cei interesaţi pot suna la 021/224.40.73.

Osteoporoza este o afecţiune caracterizată prin oase mai puţin dense şi mai puţin puternice decât cele normale, iar asta măreşte riscul pentru fracturi osoase chiar şi la traumatisme minore. Potrivit specialiştilor, una din două femei şi unul din opt bărbaţi peste 50 ani ar putea suferi în viaţă o fractură din cauza osteoporozei, 16% din femeile în menopauză au osteoporoză a coloanei vertebrale, iar 33% din femeile peste 65 ani vor suferi o fractură a coloanei vertebrale.

La acest centru medical se mai oferă, tot gratuit, o gamă largă de servicii medicale pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Osteoporoza, test, gratuit, sector 1, bucuresti, persoaneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ONCESCU CARMEN
11 Mar 2012

La acest centru se pot trata si persoane care sunt active din punct de vedere social, deci au un loc de munca,de ex. persoane care lucreaza in invatamant? Precizez ca locuiesc in sectorul 1

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri