2018-12-11 07:45


Tiberiu Niţu, detalii despre ancheta în cazul incendiului de la Colectiv

 |  07:06
Tiberiu Niţu, detalii despre ancheta în cazul incendiului de la Colectiv

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, luni seară, că începând de sâmbătă au fost audiate 40 de persoane în cazul incendiului de la clubul Colectiv. Niţu a ţinut să precizeze că ancheta se efectuează atât la companii private, cât şi la instituţii publice.

Chestionat de ce s-a schimbat încadrarea în acest caz, din omor calificat în ucidere în culpă, Tiberiu Niţu a spus că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind sesizaţi cu privire la un incendiu în urma căruia au rezultat persoane decedate şi persoane vătămate grav, au început urmărirea penală pentru omor calificat.

"Probele ulterioare au stabilit cauza, modul de propagare şi cauza deceselor victimelor, astfel că s-a stabilit ca modalitate de vinovăţie, de săvârşire a faptei, culpa, şi nu intenţia", a adăugat Tiberiu Niţu.

Întrebat dacă au fost identificaţi cei care au furnizat artificiile folosite în timpul concertului, procurorul general a răspuns afirmativ.

"Toate persoanele cu privire la care se va stabili o formă de vinovăţie în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se efectuează pe toate palierele, atât la companii private, cât şi la instituţii publice", a afirmat Tiberiu Niţu.

Întrebat în continuare ce pedeapsă riscă persoanele găsite vinovate, procurorul general a spus că, pentru ucidere din culpă în formă agravantă pedeapsa este de 10 ani, iar pentru vătămare corporală din culpă este de patru ani. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: tiberiu nitu, detaliu, ancheta, incendiu, club, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...