2019-01-22 19:06


Tinerii şomeri din Ilfov vor primi o indemnizaţie de 250 de lei

 |  13:39
Tinerii şomeri din Ilfov vor primi o indemnizaţie de 250 de lei

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi cei ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 zile nu reuşesc să se încadreze în muncă, pot primi o indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 lei pe lună, se arată într-un comunicat ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi şi absolvenţi ai şcolilor speciale se acordă pe o perioadă de şase luni şi este o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii acesteia. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

Este necesat ca, în baza adeverinţei care atestă finalizarea studiilor, absolvenţii să se înregistreze la AJOFM Ilfov, la punctele de lucru din Săftica, Voluntari, Pantelimon, Jilava, Clinceni şi Buftea, până la expirarea celor 60 de zile prevăzute de lege.

Pentru înregistrare la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, absolventul trebuie să prezinte, în original şi copie, actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau o adeverinţă din care să rezulte data absolvirii. De asemenea, este necesară o adeverinţă medicală care să ateste că este sănătos sau apt de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-07

TAGURI: ilfov, indemnizatie, somaj
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...