2017-01-22 18:25


Ţinuţi acasă din cauza microbuzului şcolar

 |  18:29
Ţinuţi acasă din cauza microbuzului şcolar

Zeci de elevi din localitatea hunedoreană Câmpu lui Neag au probleme cu transportul spre şcoala din oraşul Uricani, după ce microbuzul care îi transporta zilnic s-a stricat în urmă cu două săptămâni. Unii dintre micuţi trebuie să parcurgă şi 15 kilometri pentru a ajunge la cursuri.

În comuna cu aproape 1.000 de locuitori există şi o şcoală primară, dar şi o grădiniţă, însă, în condiţiile în care beneficiau de transport gratuit până în oraş, părinţii au decis să-şi trimită copiii la unitatea de învăţământ din Uricani. Deoarece singurul microbuz care îi transporta s-a stricat şi condiţiile financiare ale celor din zonă sunt precare, o parte dintre elevi absentează în mod frecvent de la ore. „Joi şi vineri nu s-a făcut şcoală pentru că vremea a fost foarte urâtă. Pentru cei care nu locuiau la stradă, a fost aproape imposibil să poată ajunge la şcoală. Zăpada atingea şi un metru. Cursurile vor fi recuperate totuşi în perioada imediat următoare. În rest, sunt mici probleme cu absenţele. Câteva zile şi-au putut permite să plătească din propriul buzunar, dar apoi au apărut probleme”, ne-a spus directorul Colegiului Şcolar din Uricani, Daniel Rebeleş.

Deşi Inspectoratul a trimis un microbuz nou, reprezentantul şcolii susţine că mai durează cel puţin câteva zile până când acesta va putea fi folosit. „Pentru cel vechi am înţeles că s-a dat comandă la service. Sper şi eu să rezolv situaţia”, a mai afirmat Rebeleş. Învăţătoarea şi educatoarea care predau la Câmpu lui Neag ajung la cursuri plătindu-şi din propriul buzunar transportul. „Avem destui profesori la noi în oraş, nu e nevoie să vină alţii din Lupeni să predea. Nu le voi deconta transportul”, susţine primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: scoala, elevi, primar, uricani, campu_lui_neagComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image