2018-12-13 11:27


Tragedia de la Colectiv. Câţi pacienţi sunt în continuare în stare critică

 |  09:48
Tragedia de la Colectiv. Câţi pacienţi sunt în continuare în stare critică

Managerul Spitalului Elias, Doina Dimulescu, a declarat, luni, că trei pacienți sunt în stare critică la unitatea medicală din cei 14 care au fost internați aici în urma incendiului de la Clubul Colectiv.

"În momentul de față sunt nouă pacienți în Terapie Intensivă, din care opt intubați, dintre aceștia trei în stare critică. Un pacient este în post-operator și patru pe secție care sunt în stare bună. În total 14 pacienți. Am transferat sâmbătă și duminică la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenți, unul dintre ei de 14 sau 15 ani și celălalt a cărui soră era tot acolo internată și familia ne-a rugat insistent să stea amândoi în același spital", a afirmat managerul, pentru Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, doctorul Raluca Alexandru, a precizat, la rândul său, că un pacient se află în stare critică și alți trei în stare gravă din totalul de șase internațila această unitate medicală.

"A mai venit în cursul zilei de duminică o arsură de la Spitalul Elias. Este vorba de un băiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafața corpului. A venit intubat, dar au reușit și l-au detubat, acum respiră bine. Avem doar un singur intubat în stare mai critică și trei în stare gravă care se află continuare în Secția de Terapie Intensivă. O fată pe Secția de Chirurgie Plastică și o altă fată pe Secție de Toxicologie care a avut o intoxicație cu fum", a precizat medicul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni", doctorul Florin Bica, a afirmat că cinci pacienți sunt în stare critică.

"Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare", a precizat medicul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: tragedie, colectiv, pacient, stare, critica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...