2018-12-15 22:48


Tragedia de la Colectiv. Peste 1.500 de bucureșteni au donat sânge sâmbătă şi duminică

 |  10:41
Tragedia de la Colectiv. Peste 1.500 de bucureșteni au donat sânge sâmbătă şi duminică

Directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din Capitală, dr. Doina Goșa, a declarat, luni, că peste 1.500 de bucureșteni au donat sânge sâmbătă și duminică. Mobilizarea oamenilor a avut loc după tragedia de la clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia 30 de persoane au murit, iar alte peste 100 sunt rănite.

"Vineri noaptea și sâmbătă au donat 816. Am recoltat 816 de pungi, pentru că donatori intrați au fost mai mulți. Ieri au fost 774 de donatori în București", a precizat medicul hematolog, pentru Agerpres.

Doina Goşa a mai spus că acest bilanț include atât numărul donatorilor de la Centrul de Transfuzie, cât și pe cei de la spitale.

Directorul Centrului de Transfuzie Sangvină din Capitală a precizat că numărul persoanelor care s-au prezentat luni dimineața să doneze sânge îl depășește pe cel de duminică. Mai exact, peste 300 de persoane formează o coadă care se întinde atât pe strada dr. Caracaș, cât și pe strada dr. Iacob Felix.

"Dorința mea este să îi preluăm pe toți. (...) Nu știu dacă putem, pentru că noi suntem aceiași care lucrăm de trei zile non stop. (...) Rugămintea ar fi să vină și joi, vineri, săptămâna cealaltă, pentru că dacă vin toți odată stau la rând și nu putem să îi preluăm și este obositor și pentru ei", a afirmat Doina Goșa. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: tragedie, colectiv, 1500, persoana, doneaza, sange, sambata, duminica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...