2018-12-12 17:23


Tragedia de la Colectiv. Pompierii care au intervenit primesc consiliere psihologică

 |  09:17
Tragedia de la Colectiv. Pompierii care au intervenit primesc consiliere psihologică

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov primesc consiliere psihologică după intervenția de la clubul Colectiv, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul ISU.

Sursa citată a mai precizat că asistența psihologică şi religioasă este asigurată de cinci psihologi și de preotul militar al inspectoratului.

"Însoțirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenției pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedați. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenției, demersul continuând și în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operațiunile de salvare. Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor și al familiilor victimelor", a precizat sursa citată.

ISU a mai emnţionat că, întrucât intervenția a avut un caracter "înalt psiho-traumatizant", compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducație și suport psihologic adresată întregului personal, campanie care se va prelungi și pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reprezentanții ISU au mai precizat că psihologii instituției sunt disponibili să ofere suport și asistență de specialitate tuturor celor afectați de acest incident.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: tragedie, colectiv, pompier, intervine, primeste, consiliere, psihologica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...