2019-01-22 18:56


Trei cetăţeni marocani, găsiţi de poliţiştii de frontieră când încercau să intre ilegal în România

 |  11:27
Trei cetăţeni marocani, găsiţi de poliţiştii de frontieră când încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră au găsit trei cetăţeni marocani, care au încercat să intre ilegal în România, ei fiind ascunşi la bordul unei nave care a ajuns în Portul Sulina de la Casablanca.

Garda de Coastă a precizat că poliţiştii de frontieră din Portul Sulina au verificat, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Sulina, o navă sub pavilion Gibraltar care a ajuns în România din direcţia portului marocan Casablanca.

Astfel, în urma controlului, au fost descoperiţi trei tineri care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. Verificările au stabilit că cei trei sunt cetăţeni marocani şi intenţionau să ajungă în mod ilegal în România.

Comandantul navei a declarat că nava a plecat din portul Casablanca, iar cei trei tineri au fost găsiţi ascunşi la bord abia după aproximativ cinci ore de marş.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei marocani dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar armatorul navei respective a fost sancţionat contravenţional cu suma de 24.000 de lei - câte opt mii de lei pentru fiecare dintre marocani, pentru transportul de cetăţeni străini în România fără a îndeplini condiţiile legale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: trei, cetatean, marocan, gaseste, politist, frontiera, incearca, intra, ilegal, romania, port, sulina, casablanca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...