2018-11-19 22:00


Trei medalii de argint şi trei de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică

 |  13:17
Trei medalii de argint şi trei de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică

Ministerului Educaţiei Naţionale a anunţat că elevii români au câştigat trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Evenimentul a avut loc în Columbia, la Santa Maria, în perioada 18-27 iulie, reunind un număr de 547 de participanţi din 103 ţări.

Printre laureaţi se numără Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare, multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică, care şi-a trecut în palmares o medalie de argint la această competiţie. Aceasta este a cincea distincţie obţinută de olimpic, el fiind medaliat la fiecare participare începând din 2009 - două medalii de aur şi trei de argint.

Laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru, medalie de bronz la precedenta ediţie, şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, scrie Agerpres.

Bronzul a fost obţinut de Ştefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a - Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

TAGURI: medalii, argint, bronz, elevi, romani, olimpiada, internationala, matermatica, columbia, iulie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...