2018-12-17 12:40


Trei primari şi un viceprimar, găsiţi de ANI în stare de incompatibilitate

 |  11:33
Trei primari şi un viceprimar, găsiţi de ANI în stare de incompatibilitate

Trei primari şi un viceprimar au fost găsiţi de inspectorii ANI în stare de incompatibilitate, în timp ce un viceprimar se află în conflict de interese de natura administrativă, a informat Agenția Națională de Integritate (ANI), într-un comunicat de presă.

Astfel, Dorel Dorobanţu, primarul orașului Fundulea, județul Călărași, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 — 29 octombrie 2013, deoarece a deținut simultan cu funcția de primar și pe cea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea.

Romulus Marius Damian, primarul comunei Teregova, județul Caraș-Severin, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 iunie 2012, întrucât deține simultan cu funcția de primar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei Publice Locală — Ocolul Silvic Cerbu.

Aurelian Sevastian, primarul comunei Maliuc, județul Tulcea, Aurelian Sevastian, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 octombrie 2012 — 4 februarie 2014, deoarece a deținut simultan cu funcția de edil și pe cea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Maliuc.

Valer Virgil Haitău, viceprimar al comunei Sălașu de Sus, județul Hunedoara, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deține simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Haitău Virgil Valer 'GRINGO'.

Viceprimrul comunei Păulești, județul Satu Mare, Valer Șuta, a fost găsit de ANI în conflict de interese administrativ.

''În exercitarea atribuțiilor de serviciu, deși avea un interes personal patrimonial în problema supusa dezbaterilor consiliului local, a luat parte la deliberarea și adoptarea a 20 de hotărâri ale Consiliului Local Păulești, în baza cărora, din bugetul local, a fost alocată suma totală de 100.000 lei către Asociația Sportivă 'FC Unirea Păulești' (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator), încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 și 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul ANI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: trei, primar, viceprimar, ani, stare, incompatibilitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...