2017-01-20 20:10

SOCIAL


Trei decese cauzate de gripă şi 104 cazuri de îmbolnăvire. Polidin poate reveni pe piaţă abia din toamnă

 |  17:58
Trei decese cauzate de gripă şi 104 cazuri de îmbolnăvire. Polidin poate reveni pe piaţă abia din toamnă

Trei români au murit de gripă înintervalul 7-13 februarie, iar tot în ultima săptămână au fost diagnosticate104 cazuri de îmbolnăvire, adică o treime din totalul înregistrat începând dinoctombrie 2010, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a BolilorTransmisibile. Unul dintre cele mai importante vaccinuri împotriva virozelorrespiratorii, Polidin, ar putea reveni pe piaţă abia din toamnă.

Deceseles-au înregistrat în judeţele Prahova, Ilfov şi Neamţ.Din octombrie 2010,numărul deceselorla pacienţi cu gripă a ajuns astfel la 15.

Specialiştiispun că morbiditatea prin infecţii respiratorii acute şi gripă pe teritoriulRomâniei este în prezentde intensitate medie, cu răspândire naţională.“Există un cumul de cazuri în judeţele Iaşi, Arad, Hunedoara, Prahova şi înMunicipiul Bucureşti. În judeţele din Moldova, se constată o predominantă acazurilor de gripă cu virus B”, arată raportulrealizat de Centrul Naţional de Supraveghereşi Control a Bolilor Transmisibile şi transmis la Ministerul Sănătăţii.

Totînintervalul 7-13 februarie 2011,numărul infecţiilor respiratoriiacute a fost de 97.474 de cazuri, cu 8,1% mai mult ca în săptămâna precedent,fără însă a depăşi valorile maxime aşteptate, potrivit reprezentanţilorMinisterului Sănătăţii.

Medicii reamintesc populaţiei că vaccinareaeste singura metodă eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.Totodată, măsurile de igienă personală sunt esenţiale pentru prevenireaîmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

MinisterulSănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile deînvăţământ, o importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadreledidactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea risculuiapariţiei de focare în colectivităţi.

Unuldintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva virozelor respiratorii, Polidin,a dispărut de pe piaţă chiar în perioada în care sunt înregistrate tot maimulte cazuri de astfel de afecţiuni. Unicul producător al medicamentului,Institutul Cantacuzino, nu mai poate fabrica vaccinul. Mai mult, Polidin va fidisponibil, în cel mai fericit caz, abia din toamnă. Agenţia Naţională aMedicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) susţine că InstitutulCantacuzino lucrează momentan la o linie de producţie. “Ştim că se lucrează la finalizarea unei linii deproducţie, dar nu a fost înregistrată încă nici o cerere a Institutului pentruobţinerea licenţei de producţie”, ne-a declarat Anca Crupariu, farmacist expertal ANMDM. De cealaltă parte, directorul Institutului Cantacuzino, GabrielIonescu, ne-a mărturisit că, în proporţie de 80%, Polidin va reveni pe piaţă înaceastă toamnă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image