2016-10-26 07:23

SOCIAL


Trei persoane omorâte de ger în ultimele 24 de ore

 |  13:46
Trei persoane omorâte de ger în ultimele 24 de ore

Două persoane din Galaţi şi una din judeţul Hunedoara au decedat din cauza frigului în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii. În prezent, numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la emiterea avertizării cod galben de ger de către meteorologi se ridică la 41.

Numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie care au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 227. Dintre acestea, 111 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă. Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: frig, deces, hipotermie, ger, SMURD, urgenta, adapost, sfaturiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Sute de persoane aşteaptă în frig, în faţa sediului Agenţiei de Mediu din Piteşti Un număr de 218 persoane s-au înscris pe listele improvizate de aşteptare şi stau încă de... 10 Oct 2016 | (0)
Un adolescent de 15 ani a murit din cauza rujeolei Un adolescent în vârstă de 15 ani din județul Arad, bolnav de rujeolă, a murit în Spitalul... 20 Oct 2016 | (0)