2018-12-15 06:39


Trusa de bunăstare a familiei- primul instrument de parenting 2.0 din România

 |  16:49
Trusa de bunăstare a familiei- primul instrument de parenting 2.0 din România

Forumul de Parenting (http://www.forumuldeparenting.ro/festival/) anunță lansarea Trusei de Bunăstare a Familiei, primul instrument românesc de parenting 2.0 aplicat.

Trusa de Bunăstare a Familiei (www.forumuldeparenting.ro/festival/trusa/) este un instrument care îi ajută pe părinți să le creeze copiilor deprinderi pozitive. De asemenea, menirea Trusei este de a îmbunătăți comunicarea și relațiile armonioase în familie.

Acest instrument de educație cuprinde elemente precum ”Floarea complimentelor“, însoțită de ”clopoțelul cristalin”. Cei care le folosesc învață cum să primească aprecieri și cum să le ofere folosind cuvinte potrivite. Acest element completează “Ochelarii stimei de sine“ prin care lumea poate fi văzută într-o lumină pozitivă de către membrii familiei.

Folosind “Pansamentul emoțional“ și instrumental “Stop, acționează diferit!”, părinții îi ajută pe copii să învețe cum să verbalizeze anumite stări emoționale și să aibă comportamente diferite în situații similare.

“Jurnalul familiei“ împreună cu “Blazonul familiei“ creează o legătură specială între membrii familiei. Aceștia pot astfel să petreacă timp de calitate împreună, și într-o manieră relaxată să se cunoască mai bine.

“Harta familiei“ conduce membrii familiei către atingerea unor obiective comune, prin crearea unor reguli pentru fiecare membru component al familiei.

Pentru momentele pline de provocări, trusa conține elementul ”E timpul familiei – DETOX emoțional”. Prin intermediul acestuia, familia este sprijinită să folosescă experiențele pozitive pentru creșterea încrederii reciproce. Experiențele non-pozitive sunt “reciclate“ și transformate în lecții de învățare.

”Trusa de Bunăstare a Familiei a apărut ca un prim instrument românesc de PARENTING 2.0 aplicat. Am pornit de la întrebarea “cum să educi fără să rănești emoțional?”. Trusa este răspunsul, modalitatea prin care concepte psihologice precum stima de sine sau inteligența emoțională, să poată fi la îndemâna părinților, a bunicilor, și să le poată folosi cu ajutorul unor instrumente clare. Părinții au nevoie de ceva concret, amuzant și ușor de folosit”, a declarat Mirela Horumbă, creatoarea Trusei de Bunăstare a Familiei și inițiatoarea Forumului de Parenting.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: trusa, de, bunastare, familie, instrument, parenting, mirela, horumba, forum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...