2018-12-15 03:10


Tudor Chirilă: Consultările de la Cotroceni, INUTILE

 |  12:59
Tudor Chirilă: Consultările de la Cotroceni, INUTILE

Tudor Chirilă este de părere că sunt inutile consultările de la Cotroceni deoarece preşedintele Klaus Iohannis este la curent cu ceea ce doreşte strada, revendicările circulând în diverse forme online.

Cântăreţul Tudor Chirilă, liderul trupei Vama, a precizat, pe pagina sa de Facebook că a fost asaltat de sute de propuneri, pe e-mail, SMS şi în inboxul paginii sale, prin care i se cerea să devină "vocea străzii" la consultările de la Palatul Cotroceni.

Tudor Chirilă le mulţumeşte celor care s-au gândit că el ar fi potrivit să reprezinte societatea civilă.

„Consultările de la Cotroceni sunt inutile. Preşedintele Johannis este la curent cu ceea ce doreşte strada, revendicările ei circulă deja în diverse forme online, iar cea mai importantă - resetarea întregii clase politice - nu are cum să nu fi ajuns la el. Mai mult decât atât, Cotroceniul nu a anunţat care este obiectul acestor consultări, astfel încât cine merge acolo, chiar dacă ar avea mandatul întregii mişcări de protest, merge complet nepregătit. Dar Johannis ştie că strada vrea ca el să se delimiteze de partidele politice şi să fie cu adevărat de partea celor care vor o altfel de Românie. Invitarea la negocieri presupune că ar exista două entităţi opuse", a precizat Tudor Chirilă.

Cântăreţul a mai spus că "mişcarea din Piaţa Universităţii reclamă un lider", lucru care este o eroare.

"Aseară am discutat în piaţă cu mulţi oameni care simt nevoia unui lider. Dar am avut sentimentul că rostul acestui lider, odată ales, ar fi să garanteze tuturor că eforturile lor de a ieşi în stradă vor fi răsplătite, după care oamenii îşi pot vedea de viaţă. Cred că asta este o greşeală. Noi nu ne putem vedea de viaţă ca până acum. Trebuie să devenim împreună o forţă din ce în ce mai mare care să iasă în stradă pentru lucruri mai mici decât marile tragedii, dar poate la fel de importante. Cum ar fi, de exemplu, mutarea judecătoarei Camelia Bogdan de la secţia penală la cea de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Ce se întâmplă zilele astea la Universitate este doar începutul culturii protestului. Pasivitatea noastră de douăzeci şi cinci de ani a născut monştrii care ne conduc. Nu putem spera că un lider (fără ajutor colectiv) ne va rezolva problemele peste noapte. Continuarea protestelor ne va arăta ce avem de făcut. Nevoia de lider e liderul în sine", a precizat Tudor Chirilă.

Cântăreţul este de părere că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să răspundă la câteva întrebări.

"Până la consultările anunţate cu o viteză cel puţin surprinzătoare, preşedintele Johannis are de răspuns la nişte întrebări: De ce Mihai Cîmpeanu? Cum apreciază că Oprea este încă în Guvern? Este dispus să se delimiteze de toate figurile politice toxice? Iată motive pentru care lumea se află încă în stradă. Dacă m-aş afla faţă în faţă cu preşedintele Iohannis, i-aş spune aşa: «Oamenii din stradă v-au votat preşedinte şi ei nu simt că, de când aţi fost învestit, le-aţi reprezentat interesele. Aveţi obligaţia să vă justificaţi prin acţiuni mandatul pe care vi l-au dat românii. Dacă doreaţi o consultare reală cu strada ar fi trebuit să începeţi prin a da un semnal că sunteţi la curent cu revendicările ei, nu să programaţi de pe azi pe mâine o aşa zisă consultare cu societatea civilă». Cred ca societatea civilă sau strada nu trebuie să participe la gesturile de imagine ale preşedintelui. E mult prea grav momentul în care ne aflăm", mai spune Tudor Chirilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-06

TAGURI: tudor chirila, consultari, cotroceni, inutile
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INCENDIATUL
07 Noi 2015

Dle Chirila ? Nu crezi ca nu esti deloc indreptatit sa vorbesti in numele amaratilor din strada . Spune-ne cam cati bani ridici de la PRO TV? Culmea 0brazniciei : am auzit ca si neindestulata Esca este nemultumita ! Chiar credeti ca aceasta tara ar putea sa mearga pe drumul stabilit de voi sau de copii aia de 17 ani din piata? Mai cunosc un lautar cu "scolii" care dorea sa conduca tara (Sturzu) si s-a facut de tot rahatul. Chiar credeti ca ne puteam intoarce inainte de 89 cand tara era condusa de " popor" .Hai.. mergeti acasa ca va asteapta mama cu ...ciorba .
Random imageUltimele stiri


loading...