2018-12-16 11:19


Turiştii de pe litoral, supravegheaţi de salvamari voluntari

 |  15:30

Câteva zeci de salvamari se vor afla, lasfîrşitul acestei săptămâni, pe plajele de pe litoral, fără a fi plătiţi,pentru a veghea la siguranţa turiştilor care vor alege să-şi petreacă la mareminivacanţa de 1 Mai.

CoordonatorulServiciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, a declarat că, deşitemperaturile din această perioadă sunt scăzute, iar apa mării este foarterece, având cel mult 10 grade Celsius, vor fi probabil tineri care vor intra înapă pentru o baie.

"Din acest motiv, 20 - 25 de salvamari vor merge, din proprie iniţiativă,pe plaja Modern din Constanţa şi în zonele mai aglomerate din staţiunea Mamaia,precum şi la Năvodari, pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor şi pentrua veghea la siguranţa acestora", afirmat Gabriel Culea,citat de Mediafax. El a precizat că plaja va fiîmpărţită în sectoare, fiecărui salvamar revenindu-i o porţiune de plajă."Vom ieşi pe plaje de sâmbătă şipână luni, dar dacă va fi nevoie vom prelungi perioada. De asemenea, în cazulîn care numărul de turişti va fi prea mare şi vom considera că nu putem facefaţă, vom mai chema băieţi de acasă" , a maideclarat Gabriel Culea, care a precizat că salvamarii vor fi prezenţi şi peplajele din sudul litoralului, de la Vama Veche la Costineşti.

Gabriel Culea a mai declarat că acţiunea dinperioada minivacanţei de 1 Mai este una voluntară deoarece contractul privindprestaţia servicilor de salvamar în staţiunea Mamaia nu a fost încă semnat.

"Oricum, am discutat cu doamnaministru (ministrul Turismului, Elena Udrea - n.r.) care ne-a rugat să ieşim înaceastă perioadă pe plaje şi ne-a promis că problema banilor va fi rezolvată,iar situaţiile din anii trecuţi nu se vor repeta", a maispus Gabriel Culea.

Peste 15.000 de turişti sunt aşteptaţi anul acesta săpetreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral, cei mai mulţi dintre aceştia alegând,ca în fiecare an, staţiunea Mamaia.În ultimele sezoane estivale au apărut probleme cu plata serviciilor desalvamar, activitatea acestora începând mereu înaintea semnării contractelor cuautorităţile locale. Banii necesari sunt alocaţi de către MinisterulTurismului, prin intermediul Consiliului Judeţean Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...