2017-01-23 04:48


Udrea a cerut oprirea lucrărilor la diametrala Buzeşti - Berzei

 |  19:39
Udrea a cerut oprirea lucrărilor la diametrala Buzeşti - Berzei
Ministrul dezvoltării, Elena Udrea, a cerutieri, Primăriei Capitalei, oprirea lucrărilor la diametrala Buzeşti - Berzei,după ce mai multe ONG-uri au iniţiat acţiuni în instanţă împotriva acestuiproiect. În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat căMinisterul Dezvoltării nu poate suspenda lucrările la diametrala Buzeşti - Berzei,întrucât acestea au fost deja oprite "până la rezolvarea pe fond aprocesului cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul". "Inspectoratul de Statîn Construcţii a solicitat Primăriei Capitalei oprirea lucrărilor până larezolvarea pe fond a procesului cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul,municipalitatea fiind înştiinţatăprintr-un process-verbal de control.Reprezentanţii ONG-urilor dau dovadăde rea-credinţă şi lipsă de informare, întrucât în acest moment la aceastălucrare se execută doar lucrări de punere în siguranţă, conform aceluiaşiproces verbal",afirmă municipalitatea.

Reprezentanţii PrimărieiCapitalei maispun că,în acest moment, instituţia face demersurile legale pentrucontinuarea lucrării conform legii. Ministerul Dezvoltării Regionale şiTurismului (MDRT) a anunţat, joi, că ministrulElena Udrea a dispusInspectoratului Teritorial de Construcţii Bucureşti încetarea lucrărilor petoate segmentele şantierului diametrala Buzeşti -Berzei până la elaborarea unuiproiect care să respecte legea. În prezent, laMDRT se află pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Deciziavine în urma anulării PUZ şi suspendarea autorizaţiilor de construire pentruşantier. Udrea a avut joi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ONG-uri petema construcţiei diametrala Buzeşti - Berzei, în urma căreia s-a convenit caMDRT să organizeze o dezbatere publică pe tema acestui proiect. Lucrările îndiscuţie, iniţiate de edilii Capitalei, au necesitat şi demolări, multe dintreele contestate, de asemenea, de societatea civilă. Diametrala Buzeşti - Berzeiface parte din proiectul unui bulevard care va face legătura între PiaţaVictoriei şi Palatul Parlamentului, necesar pentru fluidizarea traficului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
04 Iun 2011

Udrea nu face decat sa se razbune pe Sorin Oprescu,pentru parcarile Dalli!Atata o duce mintea(si nu e blonda din nastere),atata face!Esti jalnica,Elena Udrea!Pana la urma,tot bucurestenii au de suferit!

Adauga un comentariu

Random image