2017-01-17 21:31

SOCIAL


Udrea bagă tocurile în Primăria Capitalei. Oprescu, somat să demonteze panourile publicitare ilegale

 |  17:49
Udrea bagă tocurile în Primăria Capitalei. Oprescu, somat să demonteze panourile publicitare ilegale

Ministruldezvoltării, Elena Udrea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, dacăprimarul general, Sorin Oprescu, nu va pune în aplicare Regulamentul depublicitate al Capitalei, o va face Ministerul Dezvoltării, care va demontapanourile amplasate ilegal.

"Mulţumesc celor care au votat pentruaprobarea acestui regulament. Ca cetăţean sunt deranjată de aspectul pe careoraşul ăsta a ajuns să-l aibă din cauza zecilor de panouri, bannere care atârnăîn Bucureşti. Bucureştiul astăzi arată ca un bazar turcesc în care ne-am scoscu toţii cearşafurile la uscat. Motiv pentru care voi acorda sprijinul meuprimarului Sorin Oprescu în punerea în practică a acestui regulament", aspus Udrea.

Ea a arătat că MDRT a reuşit să aprobe, lasfârşitul anului trecut, iniţiativa legislativă care fixează cadrul în care sedesfăşoară publicitatea stradală, iar primăriile trebuie să aproberegulamentele, cum este şi cazul Capitalei.

Potrivit Elenei Udrea, aribuţiile şicompetenţele privind regulile în publicitatea stradală aparţin exclusivprimarului general.

Ea a precizat că este mulţumită, pentru că laşedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi afost aprobat Regulamentul de publicitate al Capitalei şi că, dacă primarulgeneral nu va pune în practică acest regulament, Ministerul Dezvoltării îl vaaplica demolând panourile ilegale.

"Dacă primarul general nu va reuşi săfacă faţă presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitateaoutdoor, atunci noi vom pune în practică acest regulament, vom demola noipanourile ilegale, aşa cum am făcut în cazul construcţiilor ilegale pe litoral,unde nu aveam atribuţii, dar, pentru că autoritatea publică locală nu punea înpractică competenţele, am intervenit noi", a explicat Udrea.

Udrea a menţionat străzile care vor fiexcluse de la publicitatea stradală cum ar fi Bulevardul Lascăr Catargiu,Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff, Centrul istoric, precum şi zonele încare publicitatea este restrânsă: Piaţa Unirii, Universităţii, Victoriei,Romană, Calea Victoriei, pasajul Bucur Obor, Ştefan cel Mare, SplaiulIndependenţei.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, căva ataca în instanţă Regulamentul local de publicitate al Capitalei, votat înCGMB în şedinţa extraordinară de joi, întrucât aprobarea licitaţiilor pentruamplasamente de către consilierii generali urmează modelul aprobăriiPUZ-urilor.

Primarul general a spus că încă de la începuta susţinut că demersurile pentru organizarea de licitaţii pentru amplasamentelepanourilor publicitare nu ar trebui să implice aprobări ale CGMB.

Potrivit lui Oprescu, aplicarea sistemului depublicitate stradală votat joi urmează modelul aprobării PUZ-urilor, domeniu încare au apărut în timp diverse probleme.

Regulamentul local de publicitate almunicipiului Bucureşti a fost aprobat prin votul a 28 de consilieri PRM şi PDL.De la şedinţa de joi a CGMB au lipsit atât primarul Capitalei, Sorin Oprescu,cât şi consilierii PSD şi PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
22 Ian 2011

Udrea ar fi mai bine sa-s i vada de minister,nu sa- si bage Vuittonul in treb urile lui Oprescu!Crede c a-i impresioneza pe bucur esteni cu manifestari de femeie-comisar?

Adauga un comentariu

Random image