2018-12-13 13:35


Udrea i-a făcut programul lui Oprescu

 |  21:00
Udrea i-a făcut programul lui Oprescu

Ministrul turismului, Elena Udrea, a anunţat că la începutul lunii viitoare îi va pune la dispoziţie primarului Sorin Oprescu un plan de marketing pentru promovarea turistică a Capitalei. Distracţii în aer liber, cluburi, circuite istorice, centrul balnear şi diferite evenimente culturale sau sportive fac parte din planul strategic pentru relansarea Bucureştiului ca destinaţie turistică internaţională.

“Pentru că autorităţile locale nu au dovedit interes, am decis să ne ocupăm noi. Am făcut planul, iar acum mai rămâne ca industria hotelieră şi Primăria Bucureşti să decidă ce trebuie făcut cu el”, a anunţat Udrea. Conform propriei afirmaţii, dacă proiectul va fi pus în practică, atunci creşterea medie anuală a numărului de turişti care vor vizita Capitala va fi de minim 4,8%, iar notorietatea cu minim 15%.

Practic, de anul viitor, Bucureştiul nu ar mai fi o destinaţie doar a turismului de business, ci şi a celui cultural, de sănătate, city-break şi dedicat tineretului. Principalele ţinte sunt Centrul Vechi, aflat în plină reabilitare, Institutul „Ana Aslan“, dar şi izvoarele termale din nordul Capitalei. În ceea ce priveşte ultimul proiect, situaţia este mult mai dificilă, deoarece terenul e deţinut de o companie privată, iar singura posibilitatea ar fi un parteneriat public-privat. “Noi am putea să-i ajutăm cu infrastructura dacă vor fi dispuşi să investească. În plus, dacă sunt peste 5 milioane de euro, atunci pot cere sprijin nerambursabil de la stat. Un centru balnear costă între 5 şi 20 de milioane de euro”, a mai explicat Udrea.

Circuitul forturilor din jurul oraşului

Unul dintre noile obiective turistice ale oraşului ar urma să fie centura de fortificaţii din jurul Bucureştiului, construită la finalul secoului XIX, la scurt timp după Războiul de Independenţă. Există 36 de obiective, dintre care 18 forturi de apărare şi alte 18 baterii intermediare de muniţie.

Institutul „Ana Aslan“, revitalizat

Celebru până în 1989 pentru faptul că zeci de vedete internaţionale alegeau să se trateze aici pentru a încetini îmbătrânirea, Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan” şi-a pierdut din pacienţi. Graţie mai multor investiţii private, Elena Udrea e convinsă de faptul că “Perla Coroanei” va redeveni ceea ce a fost. “Oamenii pot veni la tratament aici şi se poate face turism de tipul city-break. În acele câteva zile, turistul poate vizita şi Centrul Vechi, Palatul Parlamentului şi multe alte monumente importante”, a mai explicat aceasta. “Sperăm ca presiunea societăţii civile să îl facă pe primarul Capitalei să îşi îndrepte atenţia şi spre promovarea turismului din oraş”, a conchis ministrul turismului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
25 Aug 2011

Ce sa spun!Ce o sa faca Udrea?Va veni cu cine stie ce brand pentru Bucuresti,vreo frunza sau cine stie ce alta minune!Sau va veni cu idei de geniu,gen "turism ecumenic"!Udrea,lasa-l pe Sorin Oprescu in pace!Primarul General ales al Bucurestilor stie ce are de facut!!!
DEDE_FOR_EVER
25 Aug 2011

Doamna Udrea,nu strica orzul pe gaste.Oprea nu are aceste intentii.Securitatea il vrea Presedinte. Luati dv.volanul in mana.candidati pentru primaria capitalei.
ARES
25 Aug 2011

Udrea,lasa-te de figuri d-astea!Sorin Oprescu nu e Pinalty,iar bucurestenii nu sunt orasenii din cine stie ce urbe in care s-a construit vreo sala de sport!Nici locuitorii Capitalei,nici Sorin Oprescu nu sunt impresionati de Vuittoanele ministresei!Program sa-i faca Udrea lui Cocos!
Random imageUltimele stiri


loading...