2017-01-25 03:15


Udrea plimbă turiştii cu supraetajatele lui Mazăre

 |  21:00
Udrea plimbă turiştii cu supraetajatele lui Mazăre

RATB şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au inaugurat, ieri, "Bucharest City Tour", primul traseu turistic din Capitală efectuat cu patru autobuze speciale supraetajate care circulă la un interval de 15 minute între Piaţa Presei şi Parlament.

Primul “turist” care şi-a ocupat locul la etajul unui autobuz decopertat a fost ministrul Elena Udrea, care s-a declarat încântată de experienţă.

"Autobuzele sunt pregătite să circule şi pe vremea rea, ele pot circula şi iarna, în funcţie de cererea turiştilor. Însă frumuseţea acestui autobuz este că poţi călători în aer liber, la etaj. Prima plimbare a fost minunată. Aştept de mult să mă plimb cu un astfel de autobuz în Capitala noastră. Şi nu numai eu, ci şi turiştii care ne-au întrebat de foarte multe ori de ce nu există şi în Bucureşti un astfel de autobuz", a declarat Elena Udrea.

Ea a mai afirmat că speră ca succesul să fie imediat şi "nevoia de a creşte numărul de autobuze să ne facă să mai aducem şi alte astfel de mijloace de transport".

60.000 de euro chirie

Directorul general al RATB, Adrian Criţ, a declarat că cele patru autobuze speciale supraetajate au fost închiriate cu 60.000 de euro pentru o perioadă de trei luni, de la Primăria Constanţa, condusă de pesedistul Radu Mazăre.

"E un proiect-pilot, doar pentru Bucureşti. Ne adresăm turiştilor şi bucureştenilor, în primul rând. Ne dorim promovarea brandului de ţară, dar totodată ne dorim ca lumea să conştientizeze că Bucureştiul poate fi frumos. Bucureştiul poate fi văzut de sus altfel", a afirmat şeful RATB.

Fiecare autobuz are o capacitate de 77 de locuri şi va circula pe traseul: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei. Traseul are o lungime de 15,4 km, 14 staţii şi va fi parcurs în aproximativ 50 de minute.

Gratis pentru pitici

Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe criterii de vârstă, sunt 25 lei/ bilet pentru adulţi şi 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii de până în 7 ani, însoţiţi de adulţi, vor beneficia de transport gratuit.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria (Guvernul), Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală